Öldüren ihmale hapis istendi

Trabzon’da tüfekle oynarken arkadaşı öldüren genç adama hapis cezası istendi.Tutukla yargılanacak olan Hasan Boz’un iki yıldan 6 yıla kadar hapis istendi.

İFTARA GİDERKEN, ARKADAŞINI VURDU

Trabzon'un Yomra İlçesi Tandırlı Mahallesinde 31 Mayıs 2019 tarihinde meydana gelen olayda kaza sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi bir kişinin cezaevine girmesi ilçeyi yasa boğmuştu. İsmail Altınkaya iftar açmak için arkadaşlarıyla buluşma kararı aldı. İsmail Altınkaya babasına ait araca , Hasan B., Halil A. Haydar A. ve Hasan A.’yı alarak yola çıktı. Hanlar mevkiinde aracın ses sistemi bozulunca, araçtan inen 5 arkadaş, aracın arka kapısını açarak sistemi onarmak üzere harekete geçti. Bu sırada bagajda tüfek bulan Hasan B., tüfeği alarak incelemeye başladı. Bu sırada tüfeğin ateş alması üzerine İsmail Altınkaya’yı kafasından vurdu. Hastaneyi kaldırılan Altınkaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

KAZARA ÖLÜMÜN ARDINDAN TUTUKLANDI

Yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Hasan B., tüfeğin içerisinde fişek görmediğini ve rastgele  nişan alarak tetiği çektiğin söyledi. Arkadaşının ölümünden büyük üzüntü duyduğunu diye getiren Hasan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hasan B. hakkındaki soruşturma tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcı, taksirli ölüme neden olmak suçundan Hasan B.’nin iki yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti. Hasan B. asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Anahtar Kelimeler:
HapisSavcıTüfek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.