TAKVİYE KUVVET EVLİYA BAKİ

TAKVİYE KUVVET: EVLİYA BAKİ

Trabzon'da doğup yüreğine giden yolları gurbetle kesişen güzel ve naif yürekli bir insan... Pek çoğunuz tanımaz onu... Trabzon Tonyalı... Seyahatnamesi yok ama Evliya Çelebi gibi kültürlü, entelektüel, tuttuğunu koparan, girişken biri... Antalya'da inşaat sektörüne yoğunlaşan Evliya Baki kurduğu özel bir kolejle de milli eğitim camiasına perde arkasında verdiği destekle anılıyor... Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gün geçtikçe gelişen kenti Girne'de inşa ettiği villalarla kariyerinin hinterlantını genişletti. İşleri dolayısıyla Antalya ve Girne arasında mekik dokuyor. Fırsat buldukça memleketinin takımı Trabzonspor'un maçlarını kaçırmıyor. Kanat çırpan yüreğindeki kanın rengi bordo-mavi desem mübalağa etmemiş olurum. Antalya'da 2017 yılında açtığı özel kolej onun hayatına haz verdi, ilham kaynağı oldu. Bu koleje kaydını yaptıran Trabzonsporlu her çocuğa özel indirim uyguluyor. Öğrencilere hem yüzde 25 indirim jesti yapıyor hem de Trabzonspor forması hediye ediyor.

Bu sayede memleket hasretini dindiriyor, sevdiklerinin, yakın akrabalarının yanına ışınlıyor kendisini. Okulda öğrenciler kadar veliler de Baki'nin bu uygulamasından hayli memnun. Trabzonspor için elini değil gövdesini taşın altına koyuyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın icraatlarını, hizmetlerini, eylemlerini, tepkilerini, mimiklerini kısacası her şeyini onaylıyor... Bu onay şirin görünme pahasına değil, gönlünde yuva yapmış Trabzonspor ve memleket aşkından kaynaklanıyor. Başkan Doğan'ın kalbi böylesine pır pır atan yöneticilere, çalışkan neferlere ihtiyacı var şüphesiz. “Seyahat ya Rasulullah” Evliya Çelebi'nin dillerde pelesenk olan duasıydı belki ama zamane Evliya'sının duası da memleketine devasa bir hizmet... Baki bu hizmeti o çok sevdiği ve tutkuyla bağlı olduğu takımı Trabzonspor için yapmayı çok istiyor... Axel Munthe'nin dediği gibi, Baki için başarının şartları; bilmek, istemek, cüret etmek ve susmak. Bordo-Mavililer için belki de taze kan Evliya Baki olacak. Trabzonspor'un borcu gün aşırı katlanıyor. Bu sezon takımlar arasında kupalar dikkate alındığında etkisiz elemanlardan biriydi Trabzonspor. Haliyle yeni sezon için gerek futbolculara gerek teknik ekibe gerekse kulüp personeline ödemelerin yanı sıra FIFA'ya olası cezalarda sorun yaşanmaması için Ertuğrul Doğan her zaman olduğu gibi tek başına mücadele verecek. Beyin yakan soru şu: Doğan tek başına mücadelede bu kez yeterli olacak mı, yoksa bir ya da birkaç iş insanına ihtiyaç duyacak mı? Takviye kuvvet için bizden öneri: Evliya Baki. Bu yakışıklı genç iş adamı göreve soyunmaya hazır. Ne dersiniz Sayın Başkan?

AYAKLARI DEĞİL NAMI YÜRÜYOR

Başkent Ankara'da gözüpek, taşı sıksa suyunu çıkaran, tam manasıyla "cevahir" nitelikte bürokratlarımız var. Bu bürokratlar arasında işinin ehli ancak hiçbir zaman adı sanı duyulmayan, reklam peşinde koşmayan, kendini afişe etmekten hoşlanmayan biri var ki onun bulunduğu ortamlarda yel kayadan hiçbir şey alamıyor. Taka gazetesi Antalya temsilcisi Temel Karayunus’un çok iyi dostlarından biri.. Cengaver ruhlu bu kahramanın adı Baykal Yaylı. Atıcılık Federasyonu üyesi... Aynı zamanda 1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kurulmuş, 1985 yılından itibaren yabancı ortaklarından ayrılarak %98'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait olan HAVELSAN şirketinin Genel Sekreteri.

Yaylı, hem bürokraside hem de spor alanında çok başarılı bir isim. Atıcılık milli takımını Macaristan'daki şampiyonaya kafile başkanı olarak götürecek. İşini severek yapan, öz güveni yerinde olan Baykal Yaylı, kariyer planlamasını yaşam çizgisi olarak belleyip dimağına mıh gibi kazımış. Savunma Sanayiinde rüştünü ispat eden HAVELSAN'ın gün aşırı yaptığı hamlelerde onun da payı büyük ama dediğim gibi adamın ayakları değil namı yürüyor! KTÜ'nün engin görüşlü hocalarından Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu'nun başkanlığını yaptığı Atıcılık Federasyonu'nun havalı ve ateşli silahlar kategorilerinde kazandığı başarılarda "görünmez kahraman" rolünü üstlenen Baykal Yaylı bir koltuğa on karpuz sığdırabilen nadide bir portföy çiziyor. Onun başarıları gençlik hayallerinin birer ürünü belki de... Yaptığı çalışmaları yapacağı hizmetlerle bütünleştirdiğinde kariyerindeki madalyon dizgesini daha da genişletecektir şüphesiz. Bu sayede Türk Milli takımına da yeni ufuklar açacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.