TRABZON'DA NELER OLUYOR?

TFF'deki temsilcimiz neden sessiz?

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakanın ardından bordo mavili takıma ceza yağmıştı. Taraftarı kışkırtan Fenerbahçe futbolcuların küçük cezalarla geçiştirilmesin ardından gözler Trabzonspor'un TFF'deki temsilci Yalçın Orhan'a çevrildi. Halen sessizliği koruyan Orhan'ın Ramazan Bayramı sonrasında istifa etmesi isteneceği öğrenildi. Yalçın Orhan'ın federasyonda yetersiz kalması ve bordo mavili takımın haklarını arayışiçerisine girmemesi ve sesiz kalması koltuğu çok sevdiği yorumlarını beraberinde getiriyor. TFF eski yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu'nun, Trabzonspor'un haklarını en çok arayan isim olduğunu hatırlatmak isteriz. 

TFF Başkanlığı'na kimin adı geçiyor?

Uzun süredir tüm kesimlerden tepki gören TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yeni dönemde bu görevde olmayacağı artık kesinlik kazandı. Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesi spor kulislerinde Trabzon'dan bir bürokratın adı kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Hatta spor ile ilgisi olmayan bu kişinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve Trabzon'daki Cumhur İttifakı'nın MHP adayı üç ilçe için canla başla çalışacağını sözünü verdiği bizim kulağımıza kadar geldi. Fenerbahçe maçı öncesi kulislerde bu bilginin dolaşmasının ardından çıkan olayları ön kesme adına birilerinin hayata soktuğu iddaları da kulislere bomba gibi düştü. Halen görevde bulunan Büyükekşi'nin yerine MHP kökenli bürakratın düşünüldüğü, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olur verdiği ileri sürüldü.Bu arada Devlet Bahçeli'ye verilen sözün kısmen yerine getirildi ve 3 adaydan 2'si seçimden galip çıktı.Fakat bu bürakratın bu seçimlerin kazanılmasında ne kadar aktif olduğu düşündürücü. 

Başkan Genç'e kimler aracı arıyor?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, koltuğuna oturdu. Başkan Genç seçimden galip çıktıktan sonra bir çok daire başkanı görevde kalabilmek adına kendilerine çeşitli kanal aramaya başladığı kulağıma kadar geldi. Hatta bazılarının süreci Başkan Genç'in aday gösterildiği dönemde hayata geçirdiğini duyduk.  Yetkileri alınanlar, bankamatik memuru olanlar takla atamaya başladı bile. Festivallerde kafayı çekip kavga edenler, genel müdürün gölgesinde akşama kadar gezip muhbirlik yapan genel müdür yardımcısı bakmatikçilerin isimlerini şimdilik bizde kalsın. Sonraki dönemde bu isimleri açıklayacağız. 

Başkan Kaya'nın akıl hocası kim?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya görevi Ahmet Metin Genç'ten devraldı. Belli ki, Kaya'nın etrafında eski tüfekler olacak. İlçe Başkanı Haluk Batmaz'ın yanı sıra Ömer Dayı, Celal Akaç, Alpaslan Özdemir, Cüneyt Zorlu ve Murat Özçilingir, Ahmet Kaya'nın en büyük destekçisi olacağı kesin. Özel kalem müdürü Temel Eyüpoğlu'nu unutmamak gerekli. Seçim dönemide kendileriyle çalışacak isim bulamayan Ahmet Kaya'nın yanlış kararlar almayacağını düşünüyorum. Ortak akıl ile yapılacak çalışmalar sonucunda yol alınabileceğini unutmamalı. Toplumun huzuruna kimlerle çıkılacağı isimleri sık eleyip, sık dokuyarak seçilmeli. Bizden söylemesi. 

Zabıta Müdürü illegal istekleri neden reddetti?

Ortahisar Zabıta Müdür Ömer Aydın'ı bu kentte tanımayan yoktur. İşinin ehli bir adamdır. Liyakatı da vardır, beceriside... Ömrünü belediyede geçirmiştir. Koltuğu hak eden az sayıda kişiden biridir. Ama bazı silahşörler var. Oy bile vermedikleri (arkadaşları için) çiçeği burnunda yeni başkana akıl verip, Ömer Aydın'ı görevden aldırmaya çalışıyor. Şark kurnazı işlerini görebeilecek ruhsat verecek müdür arıyor. En acı olanı da çalıştığı gazetenin gölgesinde bu çirkin iftirayı atıyor. İlk kez mi yapıyor? Hayır. Bu sonda olmayacak. Bunu biz biliyoruz. Bilmesi gerekenlere buradan iletiyoruz. 

 alaınmasını istiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.