Vücudundaki izleri anlattı

Trabzon’un 2 Nolu Beşirli Mahallesi'nde 26 Şubat 2018 tarihinde evinde ölü bulunan Rus uyruklu Türk vatandaşı Alena Topaloğlu'nun (48) katili olduğu iddiasıyla tutuklanan Erdal P. yargılandığı mahkemede cinayeti işlemediğini söyledi. Cinayetin üzerine yıkılmak istendiğini belirten Erdal P. elindeki izlerin mangal yaparken olduğunu sırtındaki iki izin ise odun taşıdığı sırada oluştuğunu söyledi. T. adlı kişinin eve geleceğini ve uyuşturucu getireceğini söylemesi üzerine evden çıkmak istediğini belirten Erdal P., “Benim bu kişiyle aram iyi olmadığı için evden ayrılmak istediğimi söyledim. Bunun üzerine tartıştık. Alkol şişesiyle kafasına vurdu. Bende evden çıkıp gittim” dedi. Maktulün ayrılmak üzere olduğu eşinin ifadesini alındıktan sonra tanıkları dinleyen mahkeme duruşmayı erteledi. 

Trabzon’da Rus uyruklu Türk vatandaşı Alena Topaloğlu'nun (48) katili olduğu iddiasıyla tutuklanan Erdal P. yargılandığı mahkemede cinayeti işlemediğini söyledi.

DNA ÖRNEKLERİ TUTMUŞ

Trabzon’un 2 Nolu Beşirli Mahallesi'nde 26 Şubat 2018 tarihinde Rus uyruklu Türk vatandaşı Alena Topaloğlu'nun (48) evinde ölü bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu otopsi yapılan Alena Topaloğlu'nun tırnak içerisinde doku örneklerini alarak,  Erdal P.'den alınan kan örnekleri ile karşılaştırdı. Yapılan DNA incelemesi sonucunda maktulün tırnak içindeki dokuların cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Erdal P.’ya ait olduğunu belirledi.

KANI ÜZERİNE SIÇRAMIŞ

Soruşturma aşamasında şüphelinin ayakkabılarını yıkadığı, evinde bulunan kıyafetinin üzerinde ise maktule ait kan izlerinin olduğu belirlendi. Sırtında, kollarında, ayak bileklerinde ve dizinde yaraların olduğu belirlenen Erdal P.’nin maktulün evine 23 Şubat 2016 gittiği 12.35’de eve girdiği ve 14.27’de ise evden ayrıldığı tespit edildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Müebbet hapis istemiyle yargılanan Erdal P., cinayetin üzerine yıkılmak istendiğini belirterek elindeki izlerin mangal yaparken olduğunu sırtındaki iki izin ise odun taşıdığı sırada oluştuğunu söyledi. Eve gittiği gün Rus uyruklu kadını çok alkollü olduğunu belirten Erdal P., “T. adlı kişinin eve geleceğini ve uyuşturucu getireceğini söylemesi üzerine, benim bu kişiyle aram iyi olmadığı için evden ayrılmak istediğimi söyledim. Bunun üzerine tartıştık. Alkol şişesiyle kafasına vurdu. Bende evden çıkıp gittim” dedi. Maktulün ayrılmak üzere olduğu eşinin ifadesini alındıktan sonra mahkemede tanıklar dinledi.

EVE EN SON KİM GELDİ

Erdal P.’ni ardından eve gelen gidenin olup olmadığı araştırılırken, mahkeme son savunmasını yapmak üzere Erdal P.’ye süre verdiği öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.