Ortahisar'da yine tartışma çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Şanver’in Ortahisar Belediyesi’nde zimmet ve çalışmadan maaş iddialarını gündeme getirmesi üzerine Başkan Ahmet Kaya’dan “Denetime açığız” yanıtı geldi.
Ortahisar Belediye Mart ayı Meclis toplantısında belediye yönetimine yönelik iddialar tartışma yarattı. AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Şanver, belediyede bazı personel işlemlerine ilişkin iddialar olduğunu öne sürerken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise kurumun denetime açık olduğunu söyledi.
"Şeffaf şekilde açıklanmalı”
Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Şanver, Ortahisar Belediyesi’nin bazı iddialarla gündeme geldiğini savundu. Şanver, “Ortahisar Belediyesi farklı konular ile anılmakta. Bir personelin zimmetine para geçirmesi, bir personelin çalışmadan maaş alması gibi konuların şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşması lazım” ifadelerini kullandı.
"Kurum tıkır tıkır işliyor”
Şanver’in sözlerine yanıt veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin düzenli denetlendiğini vurguladı. Kaya, “Bu kurum tıkır tıkır işliyor. Müfettişler gelip gidiyorlar, inceliyorlar. Denetime açığız, şeffaf bir şekilde belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. O iki arkadaşımız ile ilgili mesele 2022’den başlayan bir mesele bunu biz ortaya çıkardık ve gereken çalışmayı başlattık. O dönem susanlar belediye şimdi bize gelince konuşmaya başlıyorlar” dedi.





