YEMEK YAPMAYAN ANNEYİ DAVA ETTİ

Trabzon’da aile hukukundan kaynaklı yükümlülüğünü yerine getirmeyen anneye iki ayrı suçtan dava açıldı. 
ANNESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 
Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yaşayan annesi Hülya K.’nın kendisine ve kardeşlerine bakmadığını, yemek yapmadığını, dövdüğünü  ve gece eve geç geldiğini ileri süren 14 yaşındaki A.K., önce annesinden şikayetçi oldu ardından da devlet koruması altına alınmasını talep etti. Polise sığınan A.K., “Babam 4 yıl önce öldü.  Babam öldükten sonra annem geceleri eve geç gelmeye başladı. Bize babaannemi karşı dolduruyor. Bizim ihtiyaçlarımızı zaman zaman babaannemi 
Görür” dedi.  
EVLİLİK DIŞI ÇOCUK SAHİBİ OLMUŞ
A.K.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Hülya K.’nın Ordu’da evlilik dışı bir çocuk sahibi olduğu ortaya çıktı. Taksim Polis Merkezinde şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Hülya K., hakkındaki iddiaları reddetti. Üç çocuk annesi Hülya K., “Kızımdan nüfus cüzdanını istedim. Tartıştık. Onu sadece ittim. O bana saldırdı. Çocuklarımın babaannelerinden etkileniyor. Ben çocuklarıma karşılık annelik görevlerimi yapıyorum” dedi.
SAVCI İKİ AYRI SUÇTAN DAVA AÇTI 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturmanın ardından Hülya K. hakkında Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal ve altsoya karşı basit yaralama suçlarından hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcı, asliye ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verdiği Hülya K.’nın 8 aydan iki yıla kadar hapsini talep etti.  Bu arada A.K. ise devlet koruması altına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.