Şarkıcı Gülşen tutuklandı

Sahnede imam hatiplilere yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Gülşen'in Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilmesi bekleniyor.Giydiği kıyafetler ve sergilediği davranışlarla magazin gündeminde yer alan şarkıcı Gülşen, yeni bir skandala imza attı. Nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatipliler hakkında söylediği skandal ifadelerin görüntüleri ortaya çıkınca her kesimden tepki yağdı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Gülşen konser sırasında "İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

GÖZALTINA ALINDI

"Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alındı. Beşiktaş'taki evinde gözaltına alınan şarkıcı Gülşen'in ifadesinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, emniyette yaklaşık 4 saat ifade verdikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.Şarkıcı Gülşen işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Gülşen'in adliye binasındaki görüntüleri sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE SULH CEZA HAKİMLİĞİNE SEVK EDİLDİ

Konserlerinde LGBT bayrağı açıp "beğenmeyen gitsin" diyen Gülşen'in, Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatip liselileri hedef alan konuşması ortaya çıkmıştı.

Gülşen'in "İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet olmaksızın, derhal soruşturma başlattı. Soruşturma, Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde yer alan "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan açıldı. Savcılık, Gülşen'in ifadeye getirilmesi için emniyet müdürlüğüne talimat yazısı gönderdi. Bu talimat üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri şarkıcının adresine gitti. Polisler tarafından adliyeye getirilen Gülşen, savcılığa çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

İŞTE SAVCILIĞIN TUTUKLAMA TALEBİNİN GEREKÇESİ

İmam hatipliler hakkında söylediği çirkin sözler sebebiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Gülşen Çolakoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama istemesinin gerekçesi belli oldu. Başsavcılık nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği talep yazısında Gülşen Çolakoğlu'nun sözlerinin toplumun her kesiminde yoğum tepkilere neden olduğu, bu tepkilerin özellikle sosyla medyadan yapılan çok sayıda paylaşım ve yorumlar ile gündem olduğu kaydedildi.

KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK

Başsavcılığın talep yazısında, Gülşen'in sözlerinin kamu ve güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğinin bozucu ve sarsıcı niteliğe hayiz olduğu kaydedildi. Sözlerin halkın farklı özelliklere sahip bir kesiminin diğer bir kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği kaydedilen yazıda, bu açıdan Türk Ceza Kanunun "Halkı Kin Ve Düşmanlığa alenen tahrik" suçunun unsurlarının oluştuğu, bu nedenle şüphelinin tutuklu yargılanması gerektiği kaydedildi.



TUTUKLANDI

Savcılık ifadesinin ardından Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik de şarkıcının tutuklanmasına karar verip Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.