CHP’de gergin gece

 4 büyükşehir değişmedi Eskişehir’e yeni aday

Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi’nde (PM), 6’sı büyükşehir, 15’i il olmak üzere toplam 242 seçim çevresinde belediye başkan adayları belirlendi.

Gece yarısına kadar süre toplantı sonunda Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı oldu.

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yeniden aday gösterildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer olurken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Ayşe Ünlüce de Eskişehir’den aday oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de Ünlüce’nin adaylığına destek verdiği öğrenildi. Bilecik’te Melek Mızrak Subaşı, Kırklareli’nde Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tunceli’de Ali Mustafa Çelik, Yalova’da Mehmet Gürel ve Zonguldak’da da Tahsin Erdem aday gösterildi.

BEŞİKÇİOĞLU SÜRPRİZİ

Ankara’da Behzat Ç. karakterini canlandıran sanatçı Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Belediye Başkan adayı olurken, Selim Çırpanoğlu Kahramankazan’dan ve Mustafa Koçak da Şereflikoçhisar’dan aday oldu. İstanbul’da 12 ilçenin adayı da belirlendi. Başakşehir’de Mesut Öksüz, Bayrampaşa’da Hasan Mutlu, Beyoğlu’nda İnan Güney, Çatalca’da Erhan Güzel, Eyüpsultan’da Mithat Bülent Özmen, Gaziosmanpaşa’da Hakan Bahçetepe, Güngören’de Temel Akkoç, Sancaktepe’de Alper Yeğin, Silivri’de Bora Balcıoğlu, Şile’de Özgür Kabadayı, Tuzla’da Eren Ali Bingöl ve Üsküdar’da Sinem Dedetaş aday gösterildi.

GERGİN ANLAR

PM sürerken gecenin ilerleyen saatlerinde toplantının yapıldığı 4. kattaki koridordan bağırma sesleri yankılandı. Edinilen bilgiye göre Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın aday gösterilmemesi üzerine tepkisini bağırarak dile getirdi. Çakır’ın sesi Genel Merkez’in 4. katındaki koridorda uzun süre yankılandı. Çakır’ın, “Ben Mersin vekiliyim nasıl bana sormazsınız. Yeter ya” dediği duyuldu.

YAVAŞ, BEHZAT Ç.'YE İTİRAZ MI ETTİ?

CHP, Behzat Ç. karekterini canlandıran oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nu Ankara Etimesgut’tan belediye başkan adayı gösterme kararı aldı. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, İYİ Parti’den istifa eden Mesut Özarslan’ın aday olmasını istediği, bu nedenle Beşikçioğlu’nun adaylığına karşı çıktığı iddia edildi. Bu iddia, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP lideri Özgür Özel’e de soruldu. Özel, şunları söyledi: “Ben Mansur Bey’le bu fikrimi paylaştığımda Mansur Bey’in bayağı hoşuna gitmişti halen daha hoşuna gittiğini ümit edi- yorum. Öyle hani itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut ile ilgili başka şey olabilir. Ama Mansur Bey’in de gücüne güç katacaktır, orada bir sıkıntı ola- cağını düşünmüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.