Çocuk istismarına idam istedi

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora çocuk istismarına yönelik açıklamalarda bulundu. Cora, “Son zamanlarda yaşanan olayların her biri; bir birey, vatandaş ve baba olarak hepimizi derinden etkilemiştir. İdam ile ilgili olarak yapılan tartışmalarda bir hukukçu olarak şunu belirtmek isterim ki; vatana ihanet suçları, darbe suçları ve çocuk istismarı sonucu ölüm vakalarında idam cezasının getirilmesini arzu etmekteyiz.” dedi. Minik Leyla ve Eylül'ün öldürülmesinin ardından tüm yurtta çocuk istismarına ve cinayetlerine karşı protestolar sürüyor. Bir tepki de AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan geldi. Cora “Esasında bu toplumsal bir sorundur. Ve bu konuyu sadece münferit olaylar yaşandığında gündeme gelen konular olarak değerlendirilmemesi gerekir.” dedi.

SÜRECİN BAKANLIKLAR NEZDİNDE TAKİPÇİSİYİZ

Son zamanlarda yaşanan olayların her birinin bir birey, vatandaş ve baba olarak kendisini ve herkesi derinden etkilediğini belirten Vekil Cora “Olayın aydınlatılması ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması noktasında sorumluluğumuzu ortaya koyuyoruz ve sürecin bakanlıklar nezdinde de takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Esasında bu toplumsal bir sorundur. Ve bu konuyu sadece münferit olaylar yaşandığında gündeme gelen konular olarak değerlendirilmemesi gerekir.” diye konuştu.

EN AĞIR CEZA İLE CEZALANDIRILMALILAR

Ceza Kanunda çocuk istismarına karşı müeyyidelerin birçok ülkedeki cezai müeyyidelerden daha yüksek olduğuna dikkat çeken Vekil Cora “Şuandaki Ceza Kanunumuzda tıbbi tedavi yöntemleri açık bir şekilde ifade edilmiştir. Ancak kimyasal hadım olarak bir ifade yer almamaktadır. Yer almamasının sebebi de daha önce çıkarılmış olan kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Diğer siyasi partilerle bu konuda uzlaşı olduğu zaman yeniden bu yasal düzenlemenin gerçekleşmesi mümkündür. Şahsi düşüncem en ağır ceza ile cezalandırılması, hafifletici nedenlerin uygulanmaması ve en ağır infaz koşullarında bu tip eylemlere tevessül edenlerin cezalandırılmasının sağlanmasıdır. Bu konuda bir tereddüt yoktur.” dedi.

İDAM İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

İdam cezası için anaya değişikliğine gerek durulduğunu belirten Vekil Cora “İdam ile ilgili olarak yapılan tartışmalarda bir hukukçu olarak şunu belirtmek isterim ki; vatana ihanet suçları, darbe suçları ve çocuk istismarı sonucu ölüm vakalarında idam cezasının getirilmesini arzu etmekteyiz. Bunu ceza hukukunda da kökleşmesinin sağlanması gerekiyor. İdam cezasının Türkiye’de tekrar kanunlara yerleşebilmesi için anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliğinde de tüm siyasi partilerin olumlu bakması gerekiyor. Olumlu bakılırsa AK Parti’de bu konuda olumlu adım atmaktan çekinmeyecektir ve destekleyecektir.” ifadelerine yer verdi.         

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.