CUMHUR İTTİFAKI SÜRÜYOR...

24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı gerçekleştiren AK Parti ve MHP, işbirliğini 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere de taşıma kararı aldı. Külliye'de bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptıkları görüşmede Cumhur İttifakı'nın çerçevesini güncelledi. Erdoğan ve Bahçeli kurmaylarına belirli iller bazında mutabakat oluşturma talimatı verdi. Görüşmeye ilişkin basına kısa bir bilgilendirme yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iki parti arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
 GENEL BAŞKANLARA RAPOR SUNULACAK: Yerel seçimlerde işbirliği için olumlu noktadayız. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir araya gelecek. Genel Başkanlarımıza daha sonra rapor sunacaklar.
Ardından liderler bir araya gelecekler ve yerel seçimlerde ittifakla ilgili çerçeve ortaya çıkacak.
 CUMARTESİ TANITIM TOPLANTIMIZ VAR: AK Parti'nin cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir tanıtım toplantısı olacak. Burada Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere yaklaşık 40 kadar yerdeki adaylarımızı ilan edeceğiz.
 ÇOK DAHA OLUMLU NOKTAYA GİDECEĞİZ: Detayları paylaşabilecek durumda değilim. Belli bir çerçeve, kuşkusuz belli bir model var. Genel Başkan yardımcılarına talimat verildi. Bizden Özhaseki ve Sadir Durmaz bir araya geldiğinde bunun detaylarını konuşacaklar.
Biz bu çerçeve ortaya çıktığında, liderlere sunulduğunda bunu size duyuracağız. Çok daha olumlu bir noktaya gideceğimizi ifade edebiliriz.
 İTTFAK DIŞINDAKİ İLLERİ AÇIKLAYACAĞIZ: (Tanıtılacak illerdeki adaylar ve MHP ile ittifak) Konuşulan çerçevenin dışındaki yerlerimizi açıklıyoruz. Bir çerçeve var onun dışındaki yerleri açıklıyoruz. Bugün konuşulan yerlerle ilgili değil, onun dışındaki yerlerle ilgili tanıtımı yapacağız. Liderlerin tekrar bir araya gelmesiyle çerçeve netleşecek.
 MEMNUNİYET VERİCİ NOKTADAYIZ: Cumartesi günü göreceksiniz. Bugün yeni bir durumdayız. Yerel seçimle ilgili olarak Cumhur İttifakı'nın işbirliği arayışıyla ilgili memnuniyet verici noktada olduğumuzu söyleyebilirim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.