İYİ Parti Ortahisar’da aday çıkartabilir

Millet İttifakı Trabzon yerelinde Büyükşehir dışında kopma noktasına geldi

CHP 7 İlçe, İYİ Parti 10 İlçe

CHP ve İYİ Parti Genel Merkezlerinin Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığını da içine alan ittifakından sonra bir araya gelen iki partinin Trabzon il başkanları ittifakı daha ileri götürmek için sözlü mutabakata vardı. Buna göre CHP 7 ilçede, İYİ Parti ise  10 ilçede belediye başkan adayı gösterecekti. Tonya’da ise iki parti de aday gösterme konusunda prensipte anlaştı.

Sürmene İYİ Partinindi

CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli arasında varılan mutabakat çerçevesinde İYİ Partiden CHP’ye 37 bin oy, CHP’den İYİ Partiye ise 21 bin oy gideceği öngörüldü. İYİ Parti’ye Akçaabat, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Çaykara ve Dernekpazarı verilirken  diğer ilçeler CHP’ye bırakıldı.

Akyüz’ü Tebrik Etmediler

İKİ il başkanının mutabakatıyla İYİ Parti’ye verilen Sürmene’de CHP’nin aday açıklaması ve Akçaabat’ta aday arayışına girdiğinin ortaya çıkması üzerine ipler gerildi. İYİ Parti İl Başkanı başta olmak üzere hiç bir partili CHP’nin ilan ettiği Ortahisar adayı Salih Akyüz’ü tebrik etmedi. İYİ Parti yönetimlerinde “Ortahisar’da aday çıkartalım” sesleri duyulmaya başladı. 

Anahtar Kelimeler:
ChpOrtahisarIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.