Pazarkapı’da gizlenen nedir?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin,  Pazarkapı’da yapılan cami ve çevresinde bir şeylerin gizlendiğini ileri sürdü. CHP’li Şahin, caminin altında AVM benzeri iş merkezinin yapılacağını, cami ve çevre projesinin belediye meclis üyelerine gösterilmemesinin açıklanmamasını da gizlilik iddialarına gerekçe olarak gösterdi...  Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin,  Pazarkapı’da yapılan cami ve çevresinde bir şeylerin gizlendiğini ileri sürdü. CHP’li Şahin, caminin altında AVM benzeri iş merkezinin yapılacağını, cami ve çevre projesinin belediye meclis üyelerine gösterilmemesinin açıklanmamasını da gizlilik iddialarına gerekçe olarak gösterdi.

CAMİ VE ÇEVRESİNDE BİR ŞEYLER GİZLENİYOR

Pazarkapı’da yapılan cami ve çevresinde bir şeylerin gizlendiğini ileri süren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, cami altında AVM benzeri iş merkezi yapılacağını söyledi. Caminin 18 dönüm üzerinde yer aldığını ancak 580 dönümlük hazırlanan projenin belediye meclis üyelerine gösterilmeyerek alanda bir şeylerin gizlendiği iddiasında bulunan CHP’li Şahin, “Orada bir şeyler gizleniyor. Orada bir modern gasilhane yapılacağı ve itfaiyenin de o bölgeye taşınacağı söylendi. Daha önce kuyumcu kent vardı. Bu proje neden gizleniyor? Gasilhane yapılacaksa yapılsın. İtfaiye taşınacaksa taşınsın. Caminin oturduğu yer 18 dönüm. 580 dönümlük bir proje hazırlandı. Bugün ya da yarın orada 7 bin küsur alanın da kiraya çıkartılması gündemde. Bu hep kapatılıyor. Bunlar neden gizleniyor? Kamuoyuna açıklansın. Halktan neden gizleniyor. Bu konu gündeme alındı komisyona gitti hemen komisyondan bir gün sonra onaylandı. İhaleye çıkması için de onaylandı.  Bu iş muamma... Bunun netleşmesi lazım. Caminin altında da AVM ve iş merkezleri var. Bunun kiralarını kim toplayacak? 7 bin 500 metrekare neden kiralığa çıkartılıyor? Meclis kararıyla çıkartıldığı için uzun dönem kiralanacak. Bunun netleşmesi lazım…” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
ChpBüyükşehirCamiAVM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.