SİYASET KAZANI KAYNIYOR

CORA, TRABZON’DA GERÇEKLEŞECEK OLAN 2019 YATIRIMLARI İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Trabzon Valiliği 2019 Yılı 1. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, 2019 yılı proje ve yatırımları hakkında bilgi paylaşımında bulunulduğunu söyledi. 2019 yılında da yatırımların hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Milletvekili Cora, toplantıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Milletvekili Cora “Bu dönemde de yatırımlarımızı hız kesmeden ve duraksamadan devam ettiriyoruz. İktidarımız döneminde Trabzon her zaman ön planda tutulmuş ve gereken katkı ve önceliği genel bütçeden almıştır” dedi.

***

MİMARLAR ODASI BAŞKANI USTAÖMEROĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, toplumda müthiş bir bölünmüşlük meydana geldiğini belirterek, 12 Eylül vurgusu yaptı. Siyasetle de yakından ilgilenen Ustaömeroğlu, “Bu toplum neredeyse 12 Eylül öncesini mumla arayacak duruma ha geldi ha gelecek. Allah’ım bu nasıl bölünmüşlük? Bu nasıl ayrışma? Sosyal medyadaki siyasi yorumlara bakıyorum. Al birini vur ötekine.  Bir intikam duygusu, bir hırs içinde herkes düşüncesini militanca açıklıyor, yazıyor. Bir ortak payda yok. Saygı yok. Sevgi yok. Empati hayal. Herkes adeta sahibinin sesi edasıyla 40 yıllık siyaset ombudsmanı olmuş, bir havalar ki sormayın gitsin. Tehditler ayrıca işin bonusu. Halbuki bir düşüncenin değeri olmalı. Cümlelerin sayısı değil içeriği fazla olmalı. Az konuşacaksın öz konuşacaksın. Her gün aynı teranenni, aynı atarlılık, aynı hakaretler. Nasıl olacak bu işler? Nasıl düzelecek? Allah bu ülkenin, bu milletin sonunu hayırlı etsin.” ifadelerini kullandı.

***

İYİ PARTİDE AÇIKLANMAMIŞ İKİ İLÇE KALDI

Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti ve CHP’nin paylaştığı ilçeler arasında İYİ Partiye bırakılan ilçelerde açıklanmayan iki ilçe kaldı. Bunlar Köprübaşı ve Çaykara. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli bu iki ilçeyi de hafta sonuna kadar açıklayacaklarını belirterek seçimlerin iddialı partisi olduklarına bir kez daha vurgu yaptı. Çaykara’da 2 aday adayının ve Köprübaşı’nda bir aday adayının olduğunu kaydeden Kuvvetli çalışmalarda sona geldiklerini söyledi. İYİ Partinin şimdiye kadar açıkladığı isimler şunlar: Mustafa Bıyık (Yomra), Mehmet Turan (Çarşıbaşı), Cevdet Cemal Cansız (Dernekpazarı), Mehmet Öngöz (Şalpazarı), Osman Akbulut (Akçaabat), Suat Sarıalioğlu (Arsin), Hasan Suiçmez (Araklı).

***

CHP’Lİ SEDAT GÖZAÇAN’DAN GENEL MERKEZE SERT MESAJ

Beşikdüzü’nde yıllarca İl Genel Meclisi Üyeliği yapan CHP’li Sedat Gözaçan, Genel Merkezin seçime yönelik kararlarına sert tepki gösterdi. Sosyal medyadan Genel Merkez Yönetimine ağır ifadelerle yüklenen Gözaçan, şu ifadeleri kullandı: “ 100 yıllık partiyi ne hale getirdiniz. Bırakın yakamızı çekin gidin artık. Sizler ancak Erdoğan’ın değirmenine su taşırsınız bu kafayla. Pırıl pırıl Sayın İmamoğlun’u da zor durumda bıraktınız. Sizler var olduğunuz sürece Erdoğan sürekli iktidardır. Yeter artık düşün yakamızdan.”

***

ARSİN’DE DONDURULAN OYLAR CUMHUR İTTİFAKINA ZARAR VERİR Mİ?

Trabzon’un Arsin ilçesinde ittifaka gölge düştüğü iddia edildi. İddialara göre; MHP Arsin İlçe Başkanı Orhan Sarı, Yolüstü Mahallesindeki adres değişikliklerine itiraz ederek yaklaşık 400 kişinin oyunu dondurarak oy kullanmalarını engelledi. Konunun muhtarlık seçimi ile direkt etkili olduğu belirtilerek bu oyların AK Parti oyları olacağı savunuldu. Yeniden aday olan Yolüstü Mahallesi Muhtarı Mustafa Tiryaki’nin, mevcut konumunu ve de ilçe karakolundaki ikili diyaloglarını kullanarak, yerinde tespit yaptırmayarak, masa başında kişileri sildirttiği ileri sürüldü. Ayrıca mahallede yaşayan onlarca seçmenin silinmesi de şok etkisi yarattı. Bazı hanelerde eşinin oyu dururken kendi oyunun silinmesi de, işin kasıtlı yapıldığı iddia edildi. Arsin Yolüstü Mahallesindeki 400 seçmen yetkililerden konuya el atmasını bekliyor.

***

KARSLI’NIN “ODALARIN DENETİM YETKİSİ ALINDI” ŞİKÂYETİ

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’un kendilerini ziyaretinde “denetim yetkisi” konusunu gündeme getirdi. Karslı TMMOB’ye bağlı bütün odaların kamuyu denetleme yetkisinin yasalarla ellerinden alındığı bilgisini paylaşarak “Kontrollerimiz ve denetlemelerimiz, raporlarımız olurdu. Yapılacak işi incelerdik. Ancak bunu elimizden aldılar. Şimdi belediye bunu kendi eliyle yapıyor ve bu işin belediye tarafından yapılmasının çok verimli olmadığı da aşikâr.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonAk PartiIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.