ÜSTGEÇİTLER ENGELLİLERE ZULÜM

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü konusunu TBMM’ye taşıdı. Tığlı, daha öncede meclis gündemine taşıdığı üstgeçitlerin engelliler için kullanılabilir hale getirilmesi konusunda, herhangi bir çalışma yapılmamasını üzülerek gözlemlediğini ifade ederek, konunun peşini bırakmayacağını dile getirdi. CHP’li Tığlı, daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinin ardından bu kez de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

ENGELLERİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

CHP’li Tığlı, engelli birey sayısının nüfusa oranında en yüksek olduğu ilin Giresun olduğunu, buna rağmen kentte engelli bireylerin istihdamından, toplumsal yaşama, sosyal hayata, kültürel faaliyetlere katılımına, eğitimden ulaşıma ve sağlık hizmetlerine erişimine kadar her konuda, pilot bölge olması gerekirken mağdur edildiğini ifade etti. Giresun’un engelli bireylerin yaşadığı zorluklara ilişkin Türkiye’deki en hazin fotoğraflarından birine sahip olduğuna dikkat çeken Tığlı, engelli bireylerin Giresun kent merkezi ve en kalabalık ilçesi olmasına rağmen Bulancak ilçesinde üst geçit anlamında büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.  Giresun ili sahili boyunca engelli bireylerin kullanımına uygun üstgeçit sayısına bakıldığında ülkenin nüfusuna oranla en fazla engellinin ikamet ettiği şehirde bu yetersizliğin gözler önüne serildiğine vurgu yapan Tığlı, verdiği önergede şu noktalara dikkat çekti: “Karadeniz Sahil Yolu Giresun geçişi boyunca yer alan 19 yaya üst geçidinin 6’sında engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği rampa (platform) ve asansör yeri bulunmaktadır. Bu altı asansörün tümü engelli kullanımına tam uyumlu ve faal hizmet veriyor olsa dahi Giresun Sahil geçişi boyunca 30 kilometreye engellinin kullanabileceği yalnızca bir yaya üst geçidi düşmektedir. Örneğin, Bulancak ilçesinin sahiline ulaşmak isteyen engelli biri şehrin doğu ya da batısı boyunca ilerleyerek çalışır engelli asansörü olan bir geçit bulabilirse karşıya geçerek kendi sahiline ulaşabilecektir. Giresun ilinin en fazla nüfusa sahip ilçesi Bulancak’ın 5 kilometrelik sahili boyunca engelli asansörü bulunan yalnız bir üst geçit yer almaktadır. Sahili kullanma ihtiyacının en fazla olduğu yaz aylarında bu ilçemizin nüfusu yüz bini aşmaktadır. Şehrin bir ucundan diğerine güvenlik gerekçesiyle ferforje demir perdelerle yaya geçişinin kapatıldığını ve üst, alt geçiş dışında başka alternatif olmadığını düşünürsek konunun trajik tarafı ortaya çıkacaktır.”

Anahtar Kelimeler:
GiresunChpKaradenizFerforje
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.