10 AYDA TRABZON'U 2 MİLYON TURİST ZİYARET ETTİ

Trabzon il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu toplantıda yaptığı açıklamada “2017 yoğun yaşamış olduğumuz bir turizm sezonunu geride bıraktık. Bunun bir değerlendirmesini yapmak için toplandık. Daha önce acentelerle toplandık, bugün sizlerleyiz ve daha sonraki günlerde de diğer Turizm paydaşları ile bir arada olacağız. 2017 Turizm sezonu nasıl geçti, sıkıntılarımız, neler yaptık bunları değerlendireceğiz. 2018 yılına nasıl hazırlanacağız, şehrimizde memnuniyeti nasıl artıracağız. Bu yıl tanıtıma ağırlık vermemiz gerekiyor. Ülkemize gelen turist sayısı 26 milyonu geçti. Geçen yıla göre 7-8 milyon bir artış var. Bu da yüzde 35 olarak belirlendi. Yılsonunda 30 Milyonu bulmasını bekliyoruz. Karadeniz Türkiye’de en önde gelen 4. Turizm destinasyonu. Bu Trabzon için de yüzde 35’e tekabül ediyor. Trabzon’da Türkiye’de sayılı iller arasında yer alıyor.”dedi.

TRABZON’A 10 AYDA 2 MİLYON TURİST
Ayvazoğlu Trabzon’a gelen turist sayısı ile ilgili olarak bilgi vererek İlk 10 ay içerisinde Trabzon’a gelen yerli turist sayısının 1 Milyon 592 Bin 251, Yabancı turist 426 Bin 933 olduğunu ve toplamda 2 milyon 19 bin 184 kişinin Trabzon’u ziyaret ettiğini bildirdi.
TRABZON’DA 519 TESİSTE 31 BİN YATAK
Ayvazoğlu Trabzon’daki tesisler ve bu tesislerin yatak kapasitesi konusunda da bilgi vererek Turizm işletme belgeli otel sayısının 54, yatak sayısının 6 Bin 373, Belediye Belgeli tesislerin 240 olduğunu ve bunların yatak sayısının 11 Bin 248 olduğunu, Gözde turizm bölgelerinden Uzungöl’deki konaklama tesislerinin sayısının 196 ve bu tesislerin yatak sayısının 9 bin 86 olduğunu belirterek toplamda 490 tesis 26 Bin 787 yatak sayısına ulaşıldığını ifade etti. Bunların yanında Turizm belgeli tesis  sayısının 29, yatak sayısının 455 olduğunu belirterek diğer tesislerle birlikte toplamda Trabzon’da 519 tesis ve 31 bin 162 yatak sayısına ulaşıldığını bildirdi.
APART SIKINTISI
Ali Ayvazoğlu apartlar konusunda sıkıntı yaşadıkalrını belirterek, “Apartlar konusunda şehrimizde sıkıntı yaşıyoruz. Yaptığımız çalışmaya göre şehrimizde 259 tane apart var. 9 tane de yurdumuz var. Turizme hizmet veriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.