473 şirket kuruldu 47 şirket kapandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği şirket istatistiklerini yayınladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ocak-haziran döneminde Türkiye’de kurulan, kapanan ve tasfiye edilen şirket sayısı istatistiğini açıkladı. Açıklanan raporda bölgede 51 şirket kapanırken, 473 şirket faaliyete başlayarak kuruldu 47 şirket ise tasfiye edildi. 18 de kooperatif kuruldu.

BÖLGESEL İSTATİSTİK ORTAYA ÇIKTI

Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Giresun’un yer aldığı istatistikte Trabzon bölgede en fazla kapanma ve kurulma yaşanan şehir olurken kentte 2020’nin ilk altı aylık döneminde 237 şirket kurulurken 23 şirket ise faaliyetlerine son verdi, 19 şirket ise tasfiye edildi. Trabzon’un ardından Rize ikinci sırada kendine yer bulurken kentte 121 şirket kuruldu, 10 şirket kapandı 10 de tasfiye edilen şirket oldu. Diğer illerdeki istatistikler ise rapora şu şekilde yansıdı: “Rize; 57 kurulan ve 11 kapanan, Gümüşhane; 24 kurulan 5 kapanan, Artvin 34 kurulan, 2 kapanan.” 

GEÇTİĞİMİZ YILA ORANLA ARTIŞ MEYDANA GELDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2019 yılı ocak-haziran döneminde Türkiye’de kurulan, kapanan ve tasfiye edilen şirket sayısı istatistikleri 2020’ye oranla arttı. Açıklanan raporda geçtiğimiz yıl bölgede 33 şirket kapanırken, 358 şirket faaliyete başlayarak kurulmuş ve 37 şirket ise tasfiye edilmişti. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Giresun’un yer aldığı istatistikte Trabzon yine bölgede en fazla kapanma ve kurulma yaşanan şehir olmuştu. Trabzon’da 2019’un ilk altı aylık döneminde 196 şirket kurulurken 15 şirket ise faaliyetlerine son vermişti. 2019 yılında Trabzon’un ardından Rize ikinci sırada kendine yer bulurken kentte 59 şirket kurulmuş ve 8 şirket de kapatılmıştı. Diğer illerdeki istatistikler ise rapora şu şekilde yansıdı: “Giresun; 56 kurulan ve 6 kapanan, Gümüşhane; 19 kurulan 3 kapanan, Artvin 28 kurulan, 1 kapanan.”

 

Anahtar Kelimeler:
RizeBorsaRaporşirket
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.