Akşam Sanat Okulu 150 dalda meslek öğretiyor

Trabzon Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Orhan Genç meslek dalları ve kurslar hakkında açıklamalarda bulundu. Trabzon Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Orhan Genç Ortahisar ilçesinde 151 kursun açıldıklarını söyledi. Genç, “Normalde halk eğitimde 3 bin 3 yüz çeşit kurs var. Trabzon Ortahisar’lıların 3 bin 3 yüz programdan tercih ettiği 151 tane kursu açtık.” dedi.

EN ÇOK İLGİ EL SANATLARINDA

Trabzon’da en çok ilgiyi el sanatları kursunun gördüğünü açıklayan Genç, “Ev kadınların kendilerinin ya da çocuklarının çeyiz ihtiyacını karşılamak için başvuruyorlar. Bizim yöresel değerlerimizi taşıyan el sanatlarımızın önemli bir bölümü programlarımızın içerisinde. Geçim, ev ekonomisine katkı sağlayabilmek, hobi olarak ve kalıcı bir meslek edinmek için tercih ediyorlar.” ifadelerinde bulundu. Genç, el sanatları kursunun dışında yiyecek-içecek, kazaziye kurslarının da ilgi gördüğünü belirtti.

ERKEKLER AĞIR İŞLERE YÖNELİYOR

Meslek seçiminde kadınların daha çok el sanatları ve Trabzon’a ait yöresel el sanatlarına ilgi gösterdiğini ifade eden Genç, “Erkekler ise istihdama yönelik kurslara ilgisi var. Mesela kalıp, iş güvenliği ile ilgili kurslar, inşaat sektörü yani daha çok ağır iş durumundaki çalışan ya da ihtiyaç duyulan ara elemanlara daha çok ilgi var. Bunlarda iş güvenliği, işe hazırlama eğitimi, kalorifer ateşi kursu, elektrikçilik alanında eğitimimiz var.” şeklinde konuştu.

KURBAN KESİM ELEMANI İÇİN İMZA BEKLENİYOR

Halk Eğitimde Merkezinde açılmış ve açılmakta olan ilginç meslek dallarından da bahseden Genç, Tranzon’da bir ilk olan ipek halı dokumacılığı kursu verdiklerine vurgu yaptı. İpek halı dokumacılığının yanı sıra kurban kesimi elemanı yetiştirmek için adım atıkların anlatan Genç, “Kurban kesimi ilgili bir eğitim yapacağız. Kurban kesin elemanı yetiştireceğiz. Kurban kesim elemanında şuanda protokol aşamasındayız. Esnaflar odası ile protokol yaptık. Bu protokolün imzalanmasını bekliyoruz. İnsan hayatında kendisine lazım olan bilgiyi ve becerileri öğrenebileceği yer burası.” diyerek konuştu.

‘HER NOKTADA BİZ VARIZ VE HAZIRIZ’

Meslek kurslarının yanı sıra lise mezunların üniversiteye hazırlıklarında da yardımcı oldukları Genç, şu sözlerle anlattı: “ Lise mezunlarının üniversiteye hazırlamak için açılmış kurslar. Bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları kendi bireysel ve toplumsal kapasiteleri geliştirmek için istedikleri her noktada biz varız ve hazırız. Trabzonlunun değer kazanması için Ortahisarın değer kazanması için biz bütün sivil toplum örgütlerinin tüm kamu kurum ve kuruluşlara açık olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.