Arsin’de denize çöp dökülüyor

ARSİN’de denize çöp dökülmesi Arsinlileri isyan ettirdi. Belediye şantiyesinin hemen yanına konan bariyerlerin şantiye arabalarının geçişi kolaylaşsın diye plastiğe çevrildiği bilgine ulaşılırken çöplerin önce yürüyüş yolundan denize döküldüğü sonra da üzerinin toprakla örtüldüğü bilgisine ulaşıldı.

BARİYERLERİ PLASTİĞE ÇEVİRDİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen “Bunun tek sorumlusu Belediye ve buna göz yuman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüdür” dedi. Trabzon’da uzun zamandır sahile dökülen çöplerle mücadele ettiklerini belirten Özmen “Büyükşehir bertaraf işini yani depolama işini Rize’yle birlikte yapıyor. Trabzon ve Rize Katı Atıklar Birliği Yönetimi kurmuş. Sorumluluk Büyükşehir’de

BİRLİK TAKİBİNİ YAPMIYOR!

Trabzon’un Büyükşehir olduktan sonra çöp toplama işinin ilçe belediyelerinde, bertaraf işinin de Büyükşehir Belediyesinde kaldığını belirten Özmen “Büyükşehir bertaraf işini yani depolama işini Rize’yle birlikte yapıyor. Trabzon-Rize katı atıklar birliği yönetimi kurmuş. Sorumluluk Büyükşehir’de.  Arsin Belediyesi birliğe para ödememek adına çöpünü deniz kenarına döküyor. Birlikte bunun takibini yapmıyor ve bu da çok büyük bir hata” ifadelerine yer verdi.

SUÇLU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Her gün alınan çöp miktarının belli olduğunu belirten Özmen “En fazla 3-5 ton oynar. Bu çöpü sana vermiyorsa senin bunu sorgulaman gerek. Bu görüntüleri gören Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün cezai işlemi uygulaması gerekiyor. Arsin’de denize çöp dökülüyorsa bunda Arsin Belediyesinin büyük suçu var. Ama asıl suçlu yaptırımı uygulamayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüdür. Trabzon’da uzun zamandır sahile dökülen çöplerle mücadele ediyoruz. Çarşıbaşı, Arsin birçok yer gündeme geldi. Önce para cezası kesilerek o çöplerin oradan kaldırılması gerek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.