Battı dediler rekora koşuyor

Borçları yüzünden batma eşiğine geldiği haberleri ile sık sık gündeme gelen KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, günde gerçekleştirilen 200 ameliyatla rekora koşuyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, yapılan haberlerle hastanenin kasıtlı olarak yıpratılmaya çalışıldığını belirterek; “Hastanenin borcu şu an 200 milyon TL. Sadece bu hastanenin mi borcu var? Bir ilçe belediyesine, beldesine gidin ne durumda acaba! Borcu yok mu? Kurum ile ilgili dedikoduları zaman zaman özel hastanelerin çıkardığını düşünüyorum Farabi sadece Trabzon’a değil bölgeye hizmet veriyor. Her gün 70-80 doktor gece nöbete kalıyor. 24 saat her branştan doktor var.” dedi.

GÜNDE 200 AMELİYAT YAPIYORUZ

Farabi’de günde 200 ameliyat yapıldığını belirten Prof. Dr. Uraloğlu, “Her gün binlerce hasta muayene oluyor. Bu kadar insana hizmet veriyoruz. Kurumun aleyhinde konuşulurken dikkatli olunması gerekir. Burada binlerce çalışan insan var. İşin aslını bilip, bilmeden herkes bir şey söylüyor. Kurum ile ilgili dedikoduları zaman zaman özel hastanelerin çıkardığını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

HANGİ KURUMUN BORCU YOK!

Farabi’nin sadece Trabzon’a değil bölgeye hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Uraloğlu, “Ordu’dan, Rize’den, Erzurum’dan, Giresun’dan, Artvin’den, Gümüşhane’den her gün hastalarımız geliyor. Bölgenin en iyi hekimleri burada, bunu kimse inkâr edemez. Hastanenin borcu şu an 200 milyon TL. Sadece bu hastanenin mi borcu var? Bir ilçe belediyesine, beldesine gidin ne durumda acaba! Borcu yok mu? Farabi Trabzon’da günah keçisi seçilmiş, herkes bir şeyler söyleyip, yazıyor.” dedi.

HABERLER KASITLI YAPILIYOR

Farabi ile ilgili yapılan haberlerin insanların kafasında soru işaretleri oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Uraloğlu, “Buraya gelen hasta ameliyatımız nasıl olacak, nasıl geçecek, riskleri var mı? Diye soru sormuyor. Bize güveniyor ama kurum ile ilgili kafalarında çok soru var. Bazı haberlerin kasıtlı yapıldığını düşünüyorum." dedi.

70-80 DOKTOR GECE NÖBETE KALIYOR

Prof. Dr. Uraloğlu, “2 bin 3 bin arasında her gün hizmet veren polikliniğimiz var. Acil bölümümüz bölgenin en büyük acili. Her gün sadece 70-80 doktor gece nöbete kalıyor. Hangi hastanede bu kadar nöbete kalan doktor var? Diğer devlet hastanelerinde ya da özel hastanede kaç tane doktor nöbete kalıyor. Farabi’de 24 saat her branştan doktor var.” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.