Bilim kurulu üyesi bu sefer sağlık çalışanlarını uyardı

 “Sevdiklerimize Zarar Vermeyelim!"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, koronavirüsün, tanıdıklarımızdan, dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan, yakınlarımızdan bulaştığına dikkat çekerek maske, mesafe ve ortak kullanılan eşyalar konusunda uyarılarda bulundu. Prof.Dr. Özlü “İnsanlar bir araya gelince maske ve mesafeye uyum azalıyor. Bulaşma oluyor” dedi. Sosyal medya hesabında değerlendirme yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Özlü sağlık personelini de uyarmaktan geri kalmadı.

Prof. Özlü, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık çalışanları hastalar yanında, birbirlerinden de virüsü alabiliyor. Hastalarla karşılaşmadan önce kişisel koruyucu ekipman kullanımına genellikle dikkat ediliyor. Ancak ekip bir araya gelince maske ve mesafeye uyum azalıyor, bulaşma oluyor. Hemşire ve hekim odalarında molalarda ve nöbetlerde birlikte yeme, içme, pasta kesme, kutlamalar sırasında bulaşma riski yüksek. Sağlık çalışanları yemeklerini tek başlarına ayrı olarak yemeli. Bardak, tabak, bıçak gibi eşyalarınız kişisel olmalı ve başkaları dokunmamalı. Hemşire deskleri, asistan ve hekim odaları, nöbetçi personel odaları sürekli havalandırılmalı ve buralarda kalabalıklaşılmamalı. Mesafeye dikkat edilmeli. Asla maskeler çıkarılmamalı. Dışarıda ayaküstü sigara sohbetleri çok sakıncalı. Unutmayalım¸virüs, daha çok tanıdıklarımızdan, dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan, yakınlarımızdan bulaşıyor. Sevdiklerimize zarar vermeyelim, sevdiklerimizden zarar görmeyelim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105