Bıyık ve beş maddelik manifesto

Bir gazeteci arkadaşımız AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile röportaj yapmış. Röportajda kendisine sokakta konuşulan bir dedikodu soru olarak sorulmuş. MeğerHaydar Revi böyle böyle bir soru bekliyormuş. Soruya hemen atlamış…

Gazeteci: Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın adı AK Parti ile anılıyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?

Revi: Biz seçim çalışmalarımızda bunu açıkça ifade ettik. Hem Cumhurbaşkanımız hem Genel Başkanımız ve bizler anlattık. ‘Bu trenden inen bir daha binemez’ Hem diğer ilçeler hem Yomra için öyle bir şey söz konusu olamaz. Şu anda kendileri için kapı kapalı. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin bu yaklaşımı hem tutarsız hem rahatsızlık verici… Halbuki böyle bir soru karşısında, ‘O arkadaşımızın böyle bir talebi mi var?’ biçiminde yaklaşabilirdi. Revi böyle yapmak yerine rencide edici bir tavır sergiledi. Sanki Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık AK Parti’ye geçmek için yalvar yakar oluyor da, Haydar Bey de; ‘Olmaz, olamaz. Trenden inenler bir daha binemez’ diye tafra satıyor. Hem bu mesele Haydar Beyi’de aşar. AK Parti’de işler, tabandan tavana bir demokratik silsile içinde yürümüyor ki. Her şey Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında. Erdoğan bir gün Mustafa Bıyık’ı alırsa (Önce Sayın Bıyık’ın gitme iradesi lazım ki böyle bir şey katiyetle yok.) Haydar Revi’ye mi soracak!.. Kesinlikle sormaz ve alır.

***

Haydar Bey, dedikoduları öylesine içselleştirmiş ki, gerçek sanmaya başlamış. “Seçim öncesi de bu tür algılar yapıldı” diyor. Bu yaklaşımıyla Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bühtanda bulunuyor. Yomra seçimini çok yakın plandan takip eden bir gazeteciyiz. Bıyık hiçbir zaman parti değiştirmeden bahsetmediği gibi imada dahi bulunmadı. Aksine ‘İktidar partisinden değilsiniz. Yomra’ya nasıl hizmet edeceksiniz?’sorusuna ‘Yomra’nın potansiyeli bizim taahhütlerimizi karşılayacak kapasitededir. Ayrıca Trabzonlu bakanlar bizim de bakanlarımız. Ben yatırım alacağıma inanıyorum’cevabını vermiştir. Biz şahidiz ve Allah da şahittir ki, özel sohbetlerde bile böyle bir imada bulunmamıştır. Bu kadar ilkeli ve dürüst bir insandır. Bu kadar samimi bir siyaset adamıdır. Bu bağlamda son cümlemizi şöyle bitirebiliriz. “Bir gün belki de Bıyık AK Parti’ye değil, AK Parti Bıyık’a teklif götürecektir.”

***

Dikkat ederseniz 31 Mart seçimleri sonrası yeni başkanlar arasında hep Mustafa Bıyık konuşuluyor. Bize göre ivmesi gittikçe yükselen… Mesajları, duruşu ve özel hayatıyla her kesimin takdirini kazanan Yomra Belediye Başkanı tüm bu tartışmaların dışındadır. Zaten kendileri de dün yaptığı açıklamada bu tür dedikodular üzerinden yürütülen yıpratma algısını eleştirmiş ve bu tür yorumların art niyet taşıdığını dile getirerek şu cevabı vermiştir.

1-Parti değiştirmeyi hiç düşünmedim.

2- Benim derdim Yomra ve Yomra’nın huzurudur. Oy isterken de kimseye parti değiştireceğim demedim, ima bile etmedim.

3- Kimse beni siyasetin kirli alanlarına çekmeye çalışmasın.

4- Parti değiştirecek yönündeki iddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Ve art niyetlidir.

5- Beni konuştukları kadar memleket meselelerini konuşsalar daha iyi yaparlar.

İşte Bıyık’ın 5 maddelik manifestosu böyle… Bilmiyoruz dedikodu tacirleri tatmin oldu mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.