CUMHURBAŞKANI YUNANİSTAN'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Yunanistan ziyareti kapsamında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan ve Çipras ortak basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda Lozan Anlaşmasının güncellenmesinin mümkün olmadığını anlatan Çipras'a sert yanıt veren Erdoğan, "Lozan sadece Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşma değildir. 11 ülkeyi kapsayan bir anlaşmadır. Lozan'da Japonya da var, İngiltere de var, Fransa da var. Lozan sadece Ege'yi mi kapsıyor? Ege'nin dışında Lozan'la ilgili hiçbir şey yok mu? Batı Trakya'daki azınlıkların hukuku yok mu? Şimdi buradaki azınlıkların hukukunu bu anlaşmayla nasıl teminat altına alacağız? Bunların hukukunu herhalde araştırmak, korumak, Yunanistan'daki yönetimin görevi olmalı" dedi.

Kıbrıs sorunu ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu konuyu en iyi bilenlerdenim. Çipras isterse belgeleri verebilirim. minderden kimin kaçtığını iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile bir araya geldi. Görüşme öncesi konuşan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancısı olmadığı bir makamda Çipras'la bir araya gelmekten duyduğu  memnuniyeti dile getirdi.  Erdoğan, başbakanlığı döneminde, burada üç ayrı  başbakanla görüşmeler yaptığını hatırlattı. Erdoğan, "Şimdi de sizlerle burada  görüşüyoruz.  Rahmetli Celal Bayar'ın cumhurbaşkanlığı dönemindeki resmi  ziyaretten sonra ilk defa bir Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'den ben böyle bir  ziyareti gerçekleştirmiş oluyorum" dedi.  "Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede de söyledim. Artık Türkiye  ve Yunanistan bir şeye inanmalı" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bardağın boş tarafını bir kenara koyup dolu tarafına yönlenmeliyiz.  Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz. Aslında halklarımızın birbiriyle  ortak yanları çok. Yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım.  Bizim Türkiye olarak hiçbir komşu ülkenin toprak bütünlüğü noktasında herhangi  bir gözümüz yok. Ama biz geçmişte iç içe olmuş ülkeleriz. Burada soydaşlarımız var,  bizde soydaşlarınız var. Keşke geçmişteki bazı yanlışlar olması hasebiyle bir  kısım Rum vatandaşlarımız da ülkemizden ayrılmasaydı. Yanlışları artık tarihe  bırakıyoruz. Geleceği çok daha sağlam zeminde inşa etmeliyiz. Bunun için  yapabileceğimiz çok şey var. Eğer, gerçekten söylem birliğini oluşturabilirsek,  ortak akıl oluşturabilirsek, bunları çözeriz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105