Dolmuş kararı cumaya kaldı

Kent trafiği ve dolmuş sistemini konu alan toplantı iki buçuk saat sürdü. Bazı Eksikler Görüşülecek Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında, Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç ve Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’nın katıldığı “Kent trafiği ve dolmuş sistemi toplantısından” karar çıkmadı. Bazı soru işaretlerinin giderilmesi ve yeni bilgiler talep eden heyet karar toplantısını hafta sonuna erteledi.

12+1 mi? Yoksa 17+1 mi? Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, günebakış’ın konuya ilişkin sorularına verdiği cevapta “Dolmuşta iki sistemden birine karar vereceğiz. Engellilere uygun 12+1 veya 17+1 sistemine geçeceğiz. Maraş Caddesi trafiğini ise Çömlekçi’den yapılacak yeni tünel ve Değirmendere’de yapılacak olan yeni düzenlemeye göre daha sonra ele alacağız.” dedi.  Başkan Zorluoğlu, kentte ulaşım sorununu kökünden halletmek için hem dolmuş sisteminde hem trafiği halledecek yeni yollar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Zorluoğlu, “12+1 sisteminde her şey eskisi gibi olacak. Duraklar azalmayacak. Sayı aynı kalacak. Yolcu ücretini yine dolmuşçular alacak. Ancak 17+1 sisteminde bütün yük Belediye Ulaşım A.Ş.’ye yüklenecek. Ücretler kart sistemiyle alınacak. Elektronik takiple tüm araçlar takip edilecek. Duraklar birleşecek ve dolmuş sayısı azalacak. Bu sistemde dolmuşçu daha çok kazanacak. İşte buna cuma günü karar vereceğiz.” dedi.  Maraş Caddesi trafiği ile ilgili bir soruya ise “Moloz’dan yeni bir şerit açarak Ganita da üçüncü tüneli vuruyoruz. Çömlekçi’den devam edecek yol Deliklitaş’tan Değirmendere’ye gelen yolla birleşecek. Bu büyük ve müthiş bir proje. Şehrin trafiğini tamamen çözecek. Bu proje hemen başlıyor. Dolayısıyla Maraş’ı, Gazipaşa’yı ve Cumhuriyet’i buna göre şekillendireceğiz.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.