Fol’a yazık olmasın

Kürtün’den doğup, Tonya ve Vakfıkebir’den geçerek denize dökülen Fol Deresi’nin Tonya kısmına alabalık salımı yapılırken, Vakfıkebir’de kokudan geçilmiyor. Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinden doğan, Trabzon'un Tonya ve Vakfıkebir ilçelerinden geçerek Karadeniz’e akan Fol Deresinin, Vakfıkebir’den geçen kısmının pis kokularla kaplanması ve buna çözüm bulunamaması Vakfıkebirlilerin tepkisine neden olurken, aynı derenin Tonya’dan geçen kısmına derenin güzelleşmesi adına alabalık salımı yapıldı. Fol Deresinin, Vakfıkebir bölümünü pis kokuların kaplaması ve buna çözüm bulunmaması oradan geçen vatandaş ve esnafın tepkilerine neden oldu. Vakfıkebirli vatandaşlar sorunun çözümü konusunda birçok kez CİMER’e birçok kez şikâyette bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, “Vakfıkebir Belediyesi ilçe halkının refahı ve huzur için güzel bir yaşam alanları oluşturma adına yapmış olduğu yatırımların yanında Fol Deresinin durumu içler acısı. Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğünü bu içler açısı durumu ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. DSİ Bölge Müdürlüğüne yapılan şikâyetler kulak arkası ediliyor. CİMER’e yapılan şikâyetlerde de ‘Planlama dâhilinde zaman içinde yapılacaktır’ deniliyor. Şimdi soruyoruz. Zaman ne zamandır? Yazık! Fol’umuza yazık oluyor. DSİ’yi göreve çağırıyoruz.” şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

BAŞKAN BEŞEL: “DEREMİZİN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Öte yandan, Fol deresinin Tonya’dan geçen kısmına da derenin güzelleşmesi adına alabalık salımı gerçekleştirildi. Tonya Kaymakamı Osman Sayılır ile birlikte alabalık salımı gerçekleştiren Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, “Çok önem verdiğimiz bir çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce Canik Şelalesi'nin bulunduğu gölete yaptığımız balıklandırma çalışması gibi yine Fol Deresi'nin çeşitli yerlerine alabalık yavrusu bırakarak deremizin eski günlerine kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.