GELİRLER AYNI, GİDERLER ARTIYOR

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, bir süredir şehrin gündeminde ameliyat yapılamadığı, hastaların mağdur edildiği gerekçesiyle yer alan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinin durumunu değerlendirdi. Sivri, YÖK’e bağlı hastanelerin durumunun Farabi gibi olduğunu belirterek,  yeterli desteğin alınamadığını “Gelirler aynı, giderler artırıyor” sözleriyle dile getirdi.

HASTANENİN DURUMUNU BENZETMEYLE ÖZETLEDİ

Türkiye’de yıllar içerisinde birçok alanda zamların yaşandığına dikkat çeken Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, vatandaşların yaşadıkları zor durumlardan Farabi Hastanesinin de nasiplendiğini dile getirdi. Başkan Sivri, vatandaşların yaşadıkları sıkıntılara benzetme yaparak hastaneyi şu şekilde yorumladı: “Yıllar içinde elektriğe, suya, mutfakta kullandığınız temel tüketim malzemelerine zam geliyor. Çocuklarınız okula gidiyor masrafları artıyor, vergiler artıyor ama sizin geliriniz yine aynı. Evinize misafir geliyor onların masraflarını da karşılıyorsunuz, hatta onları da evin kadrosuna almanız isteniyor giderlerini siz karşılıyorsunuz, harçlıklarını siz veriyorsunuz.  İçinde oturduğunuz ev zamana yenik düşüyor, tadilat yaptırmanız gerekiyor çatı akıtıyor, musluklar bozuluyor giderler artıyor ama sizin gelir yine aynı.  Hadi evinize temizliğe yardımcı gelmiyor diyelim ama ortak kullandığınız alanın temizliğini, güvenliğini sağlayan personel var onun maaşına zam geliyor, bu gider kalemi de yine sizin aile bütçenize yansıyor. Geliriniz sabit ama yıllar içinde giderleriniz ne kadar da artıyor. Gelir gideri karşılamayınca borçlanıyorsunuz, borçtan çıkmak işin siz uğraşa durun giderler hala artıyor. Atalarımızın dediği gibi “Kaşıkla geliyor, kepçeyle gidiyor”. Şimdi sorarım size bu durumda evini geçindiremiyor diye kime kızarsınız. Yıllarca ailenin bu durumunu izleyip müdahale etmeyen, giderlerinin arttığını görüp hatta yeni gider kapıları açıp, gelirini arttırmayanın suçu yok mu?”

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN DURUMU AYNI

YÖK’e bağlı üniversite hastanelerinin yaşadıkları sorunların benzer olduğunu belirten Dr. Sivri, “Ülkemizdeki tüm üniversite hastanelerinin durumu yukarıda izah etmeye çalıştığım gibidir. İlimizde de ne yazık ki durum aynıdır.  Ama tüm bu gerçeklere rağmen nedense çuvaldızı kendine batırmayanlar suçlayacak kişileri bulmuş, hedef tahtasına oturtmuş KTÜ Farabi Hastanesi yönetimini haksız yere karalamaktadırlar.” dedi. 

A GRUBU AMELİYATLARININ YÜZDE 96’SI FARABİ’DE

KTÜ Tıp Fakültesinin konumu ve kalitesi itibarıyla bölge hastanesi konumunda olduğunu ifade eden Dr. Sivri, A grubu ameliyatların yüzde 96’sının Farabi’de gerçekleştiğini kaydetti. Sivri, “Bölgemizdeki A grubu ameliyat dediğimiz büyük ameliyatların yüzde 96'sı Farabi’de yapılıyor.  2018 yılı verisi 3213 Doğu Karadeniz’de helikopter ambulans ile hasta kabulü yapan tek hastanemiz Farabi.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Tabip OdasıEbru Sivri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.