Hafıza, yaya kaldırımında çarpmış

İKİ öğrenciye çarpan sürücünün kazayı yaya geçidinde yaptığı ortaya çıktı. Bilirkişi tarafından asli kusurlu buluna sürücünün hapsi istendi.

YAYA GEÇİDİNDE DURMADI

Trabzon’un Arsin ilçesi Yeşilyalı mahallesinde 9 Şubat 2019 tarihinde Adem G.’nun kullandığı 25 LA 021 plakalı araç, yaya geçidinden yola karşıya geçmek isteyen Fatma Canan Can ve Mihriban Korkmaz’a çarptı. Kazada hastaneye kaldırılan hafızlık öğrencisi Fatma Canan Can hayatını kaybederken Mihriban Korkmaz kazayı yaralı olarak atlattı. Ölümlü trafik kazasının ardından soruşturma başlatıldı.

BİLİRKİŞİ RAPOR HAZIRLADI

9 Şubat 2019 tarihinde tutuklanan Adem G., 22 Şubat 2019 tarihinde cezaevinde tahliye edildi.  Adem G. hakkında bilirkişini hazırladığı rapor dosyaya girdi. Bilirkişi, aracın sürüsün Adem G.’yi asli kusurlu bulurken, kazada hayatın kaybeden Fatma Canan Can ve yaralanan Mihriban Korkmaz’ı, aracın uzaklık ve hızına göz önünde bulundurmak suretiyle emniyetli geçişi beklemeksizin taşıt yoluna girmiş olmakla kazanın oluşmasına katkıda bulunduklarını belirterek, ikinci derece yüzde 25 tali kusurlu bulduğunu açıkladı. 

SAVCI HAPİS TALEP ETTİ

Yaya geçicinde iki hafızlık öğrencisine çarpan sürücü Adem G. hakkında taksirli ölüme neden olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edildi.  Adem G., asliye ceza mahkemesinde yargılanacak. Bu arada kazayı yarıl olarak atlatan Mihriban Korkmaz’ın kazaya neden olan sürücüden davacı ve şikayetçi olmadığı öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonKazaAraçHafıza
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.