İKİ HAFTA ÇOK ÖNEMLİ!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, önümüzdeki iki haftaya işaret etti

VAKALARDA PATLAMA OLABİLİR

Bilim Kurulu üyesi ve KTÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü "İçinde bulunduğumuz iki hafta çok kritik. Zira, salgın yükselme trendinde. Vaka sayılarındaki artışı görüyorsunuz. Bu dönemde bulaşmayı azaltacak tedbirler alınmaz, alınanlara da uyulmaz ise vaka sayılarında patlama olabilir.

ARTIK DIŞARI ÇIKMAYIN

Süreci en az hasarla atlatmak için sosyal izolasyonun şart olduğunu kaydeden Özlü, uyarısını şöyle sürdürdü, “Sosyal izolasyon kurallarına tam uyarsak salgının hızı yavaşlar. Ama tam anlamıyla uymaktan bahsediyorum. Asla dışarıya çıkmayacaksınız. İçeri de asla misafir almayacaksınız.” dedi.

BİR DUYUMUNU ANLATTI

Duyumları üzerinden örnek veren Prof. Dr. Özlü, “Bir hanım haftalardır evdeyim diyerek komşuya kahve içmeye gitti. Komşunun oğlu da işinden izinli olduğu için İstanbul’dan memlekete geldi. Aynı ortamda bulunmuşlar. Sonra komşunun oğlu pozitif çıktı. Şimdi iki aile de karantinada. Önümüzdeki iki haftada herkes kurallara uyarsa salgının hızı düşecek.” dedi. 
 

Anahtar Kelimeler:
KtüAileOğluBilimözlü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.