İş işten geçmeden fındığa sahip çıkın

İtalyanların, Avrupa Parlamentosu'na Türkiye'den fındık ithalinin sağlık açısından riskli olduğunu ifade eden bir karar tasarısı sunduğunu belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya “İtalyanlar kendi fındık üreticilerini ve fındıklarını korumak için Türkiye'den fındık alımının sınırlandırılmasını talep ettiler. İtalyanlar kendi fındıklarına ve üreticilerine sahip çıkmak için Avrupa parlamentosuna bu tasarıyı sunarken Türkiye'deki iktidar Türk fındığına ve üreticisine neden sahip çıkmıyor?” dedi.Milletvekili Kaya “İtalyan hükümetinde koalisyon ortağı Lega Partisi ve Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Mara Bizzotto, 15 Şubat 2019 tarihinde Avrupa Parlamentosu'na Türkiye'den fındık ithalinin sağlık açısından riskli olduğunu ifade eden bir karar tasarısı sundu. İtalyanlar kendi fındık üreticilerini ve fındıklarını korumak için Avrupa parlamentosuna sundukları bildiride; Türkiye'den fındık alımının sınırlandırılmasını istediler. Bu istemlerine gerekçe olarak da, Türk fındığının yüksek oranda Aflatoksin içerdiğini ve bu nedenle İtalya ve Avrupa'daki vatandaşların sağlığını korumak için Türkiye'den fındık alımının sınırlandırılmasını talep ettiler” dedi.

“Fındığımız sahipsiz mi, iktidar uyuyor mu?” diye soran Milletvekili Kaya “İtalyanlar kendi fındıklarına ve üreticilerine sahip çıkmak için Avrupa parlamentosuna bu tasarıyı sunarken Türkiye'deki iktidar Türk fındığına ve üreticisine neden sahip çıkmıyor? İtalya'da sunulan önergede, Avrupa'da gıda güvenliği ile İtalyan ve AB vatandaşlarının sağlığını korumak amacıyla AB Komisyonu'na Türkiye'den yapılacak fındık ithalatının sınırlanmasıyla ilgili değerlendirme yapması ve İtalya'da fındık üreticilerine yeterli desteğin verilmesi çağrısı yapıldı” ifadelerine yer verdi. İktidara çağrıda bulunan Milletvekili Kaya “Oysa tüm dünya biliyor ki dünyanın en kaliteli fındığı Türk Fındığıdır. Lezzeti, kalitesi ve aromasıyla dünyada kabul gören Türk fındığı, Avrupa parlamentosunda değersizleştirilmeye çalışılırken Türkiye'deki yetkililer resmen uyuyor. Bu konuda hiçbir adım atılmamasını anlamakta güçlük çekiyorum ve iktidarı uyarıyorum. İş işten geçmeden gerekeni yapın ve Türk Fındığına sahip çıkın!” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.