İstanbul, Ankara ve Trabzon'da bu sabah

Sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte İstanbul, Ankara ve Trabzon'da sokaklar sessizliğe büründü.Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00'ten, 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yasağın ilk gününde İstanbul'un sokakları ve yolları boş kaldı. Sokağa çıkma yasağının başlamasıyla Üsküdar'da da metro ve metrobüs durakları boş kaldı.D-100 Karayolu ve 15 Temmuz Şehitler köprüsü trafik yok denecek kadar azdı. D-100 Cevizbağ'da da benzer görüntüler oluştu.Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin de boş kalırken, sokağa çıkma yasağından muaf olan kişilerin işlerine gitmek için sokağa çıktığı görüldü.Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Bulvarı da sakin kaldı. Zincirlikuyu'da bulunan otobüs durağında vatandaşların bekledikleri görüldü.

ANKARA SESSİZLİĞE UYANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ilk gününde Ankara, sessiz bir güne uyandı. Gece yarısı başlayan yasakla birlikte başkentte cadde ve meydanlar bomboş kaldı.Kentin en kalabalık meydanlarından olan Kızılay Meydanı sessizliğe bürünürken, polis ekipleri denetim yapıyor. Yasağa uymayanlara İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefetten işlem yapıyor.

TRABZON'DA CADDE VE SOKAKLAR BOŞ KALDI

Trabzon'da, İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen sokağa çıkma yasağının ardından cadde ve sokaklar boş kaldı. İçişleri Bakanlığı'nca 17 Nisan saat 24.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı getirilen 30 büyükşehirden biri olan Trabzon'da vatandaşlar, en sessiz günlerinden birine uyandı. 2 gün sürecek yasak ile kentteki cadde ve sokaklar ile yollar boş kaldı. Sağlık, fırın çalışanları ile belediye temizlik görevlileri ve polis ekipleri dışında kimsenin dışarı çıkmadığı kentte, iş yerlerinin kapalı olduğu Atatürk Alanı, Uzunsokak, Kundurucılar ve Kahramanmaraş caddelerinde sessizlik hakim oldu. Öte yandan polis ekipleri, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere yönelik denetimler yaptı.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonAnkaraIzmirPazar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.