Mecliste EMECAN Tartışması

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Ulaşım A.Ş.’nin başına getirilen Arif Emecan gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Emecan’ın daha önce İETT Genel Müdürlüğü görevinde başarısız bulunarak görevden alındığını ancak buna karşın Trabzon’da görevlendirildiğini ve Trabzon’da bu göreve uygun isim bulunmadığını sordu. Başkanvekili Ataman ise Şahin’e cevap verdi.

TRABZON’DA GÖREVİ YAPACAK KİMSE YOK MU?

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Ulaşım A.Ş..’nin başına 2 yıl önce İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan sonra göreve gelen Metin Uysal’ın görevden aldığı İETT Müdürü atandığını belirten CHP’li Turgay Şahin, “Gazeteciler niye alındığını Uysal’a sorduklarında, “İstanbul’un en büyük sorunu ulaşım. Bu arkadaşımız başarısız ve uyumsuz” dedi. Şimdi AK Partili belediyenin görevden aldığı arkadaş Trabzon’da yeni kurulan Ulaşım A.Ş.’nin başına getiriliyor. Tabi takdir belediye başkanının… Bırakın CHP, MHP, İYİ Partiyi.. AK Parti’den Trabzon’da bu işleri yapacak eleman sıkıntısı mı var?” dedi.

ATAMAN’DAN ŞAHİN’E ATAMA CEVABI

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman cevap verdi. Ataman, “Sizde bürokrasiden geldiniz. Ne atanmanızın ne de görevden alınmanızın, kıymetinizin ölçüsü olamaz. Bu arkadaşımız İstanbul, Kayseri, Malatya belediyelerinde benzer işi yapmış arkadaşımız. Değerlendirme ve kriterler objektif olmalı. Bu işi yapmış arkadaşımız doğru ve iyi yapacağına inandığımız arkadaşımız sayın başkanımızın tasarrufuyla işin başına getirildi. Bundan sonra bu arkadaşımızın Trabzon’a yapacak hizmetleri tartışmakta fayda var. Trabzon’da yapacak arkadaş yok muydu? Yapacak var. Yapılmadı. Yapılmadığına göre fırsat verilmediği için yapılmamış.” ifadelerini kullandı. 

YENİ KURULAN ŞİRKETİN SERMAYESİ ARTTIRILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen, “Trabzon’da ulaşımın tek merkezden yönetilmesi için kurulan Trabzon Ulaşım (TULAŞ) A.Ş.’nin sermaye artırımı” maddesine mecliste görüşülerek oy birliğiyle onaylandı. Buna göre TULAŞ A.Ş. şirketinin 150 bin TL olan sermayesi 1 milyon TL’ye çıkarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.