MOBİLYACILARIN FAS ÇIKARMASI

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) organizasyonunda ve MOBİAD iş birliğinde gerçekleştirilen yurt dışı pazarlama faaliyeti kapsamında 13-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Fas’ın Kazablanka ve Marakeş şehirlerine yönelik bir "yurt dışı pazarlama faaliyeti” gerçekleştirildi. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Afrika pazarına girmek isteyen ayrıca anılan pazardaki paylarını daha da artırmayı amaçlayan mobilya firmalarımız için önemli bir fırsat olan programa bölgemizde faaliyet gösteren 15 firma ve 26 firma temsilcisi katılmıştır.” dedi.

Firmalar arası ikili iş görüşmelerine 70 Faslı mobilya firmasının katıldığını belirten Gürdoğan,  bölge firmalarıyla 100’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildiğini kaydetti. Gürdoğan, “Gerek firma kalitesi gerekse sayı olarak memnuniyet oluşturan ikili görüşmeler bölgemiz mobilya sektörünün dış ticareti, ekonomik yapısı ve ürün kalite ve çeşitliliğinin Faslı firmalara tanıtımı açısından büyük önem arz etti.” diye konuştu. Trabzon’da faaliyet gösteren mobilya ve mobilya sektörü firmalarının piyasada araştırma ve inceleme yaparak tecrübe edindiğini belirten Gürdoğan, “Afrika bölgesine açılımda önemli bir destinasyon olan Fas’ta Türk ürünlerine olan olumlu algının oluşturduğu rekabet imkânı yanında, Fas üzerinden Afrika ülkelerine de açılma imkânının ihracatçılarımıza birçok avantaj sunması nedeniyle bu bölgeye ihracatımızın arttırılmasında bu tür programların önemli katkısı var. Bölgemiz ihraç pazarlarının çeşitlendirilmesi ve sektörlerin de güç birliği ve küme mantığı ile ortak hareket tarzı belirleyerek bu programlara katılımların artması ile ihracatta özenmeli pazar ve kazanımlar elde edeceğiz.” şeklinde konuştu. Programa katılan firmaların yaptıkları görüşmelerin peşini bırakmayarak takip etmeleri gerektiğini belirten Gürdoğan,  görüşme yapılan firmalarla iletişimlerini sürdürmelerini ve teknik destek konusunda da birliğin tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanmalarını katılımcı firmalardan talep etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.