Ortahisar Belediyesi, 'Sıfır Atık Belgesi'ni aldı

Ortahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Sıfır Atık Belgesi için başvuru yapan ilk belediye olan Ortahisar Belediyesi'ne 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sıfır Atık Yönetmeliği" gereğince sıfır atık yönetim sistemini kurmasından dolayı Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sıfır atık belgesi verildi. Belge 21/02/2025 tarihine kadar geçerli olacak.  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, atık sorununun sonuçları itibarıyla dünyada küresel bir sorun haline geldiğini söyledi. 

"İŞİ KAYNAĞINDA ÇÖZMEK ÖNEMLİ"

Atık konusunun; atık üretimi, atık yönetimi, atıkların ayrıştırılması, atıklardan enerji üretimi ve atıkların geri dönüştürülmesi gibi birbiriyle yakından ilintili pek çok konuyu içerdiğini belirten Başkan Genç, "Maalesef günümüz dünyasında tüketimin artmasıyla doğru orantılı olarak atıklar da hızla artıyor. Haliyle de bu konuyla yakından ilintili olan atık azaltma, atıkları yeniden kullanma, geri dönüşüm, atıkları bertaraf, bunlardan enerji üretimi, yakma, depolama, toplama ve atık yönetimi gibi konular da ön plana çıkıyor. Bu anlamda sıfır atık üretimi çok büyük önem kazanıyor. Yani ne kadar az atık üretirseniz; bunun çevreye olan olumsuz etkilerini ve ekonomik maliyetlerini o oranda azaltmış olursunuz. Dolayısıyla bu bilincin halka aşılanması aynı zamanda işi kaynağında çözmek anlamına da geliyor. Önemli olan da bu... Yerel idareler olarak bu konuda farkındalık yaratmak bizim görevimiz.  Ortahisar Belediyesi olarak, 2014 yılından itibaren bu tür dönüşümleri teşvik edici uygulamalar başlattık. Bu amaçla bilinç oluşturmak için düzenlediğimiz, "Mahallem Temiz Kalsın Kampanyası, Atık Pil ve Yağ Yarışması, Sıfır Atık Çalıştayı, Bayat Ekmek kutuları, " sıfır atık ile ilgili projelerimizden sadece birkaçıdır. Ortahisar Belediyesi olarak 24 Ocak’ta açılan müracaatlarda, 3 Şubat itibariyle bölgemizde sıfır atık belgesini almak için ilk müracaat eden kurum olduk. Eminim bütün kuruluşlarımız bu anlayışı başlatarak halkımıza öncülük ve önderlik yapmış olacak. Başvurumuzu ivedilikle değerlendirerek sıfır atık belgesini bize tevdi eden Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'müze çok teşekkür ediyorum." dedi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105