Rehabilite operasyonu...

4 kurum protokol imzaladı, Trabzon’da dilenci çocuklar yüzde 60 azaldı  

4 KURUMDAN ORTAK PROTOKOL

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında Nisan 2019’da imzalanan “Misafir Çocuklar Merkezi İş Birliği” protokolü dilenci ve sokak çocuklarının rehabilite edilmesinde büyük başarı sağladı. Merkeze getirilen 209 kişiden 115’i rehabilite edilerek yüzde 60 oranında bir başarı elde edildi.

TALEP BÜYÜKŞEHİR’DEN GELDİ

Kısa sürede büyük başarı sağlayan proje talebi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir sınırları içinde bulunan alanlarda okul çağında olan ve dilencilik başta olmak üzere sokaklarda yer alan çocuklar tespit edilerek “Misafir Çocuklar Merkezi”nde görevli sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, rehberlik ve psikolojik danışmanlık uzmanları tarafından rehabilite ediliyor.

YÜZDE 60 ORANINDA AZALDI

Çamoba'daki Çamoba İlkokulu “Misafir Çocuklar Merkezi” haline getirildi. 82’si Suriye uyruklu 33 Türk dilenci olmak üzere şu ana kadar 115 kişi kuruma getirildi. 82 Suriyeliden 24’ü, 33 Türk’ten 11’i gönderildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında Nisan 2019’da imzalanan “Misafir Çocuklar Merkezi İş Birliği” protokolünün büyük başarısı...

UZMANLAR EŞLİĞİNDE REHABİLİTE

Protokol gereği; Trabzon’da okul çağında bulunup, herhangi bir öğretim kurumuna devam etmeyen ya da göç ile Trabzon’a gelen çocuklar tespit edildikten sonra eğitim ortamına alınarak, rehabilite edilmesi amaçlandı. Zabıtalar tarafından merkeze getirilen çocuklar; görevli sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, rehberlik ve psikolojik danışmanlık uzmanları tarafından rehabilite ediliyor. Tüm günlerini merkezde geçiren çocuklar TV izleme, oyun, kitap okuma ve boya yapma gibi çeşitli aktivitelerde bulunuyorlar.

OKUL, MERKEZE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

“Misafir Çocuklar Merkezi İş Birliği” projesine öncülük eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; Çamoba’daki Çamoba İlkokulunu “Misafir Çocuklar Merkezi” haline getirerek; tadilat, tamirat ve eğitim malzeme ihtiyacını karşıladı. Dört kurum arasında koordinasyonu sağlayan BüyükşehirBelediyesi, eğitim merkezinin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayarak; okul çağında olan, dilencilik başta olmak üzere sokaklarda yer alan çocukların tespitini yapıp, merkeze erişimlerini sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.