Rus Kalleşliği

TEK SORUMLUSU RUSYA

Suriye’nin İdlib kentinde Rusya’nın yönlendirdiği ve koordinatlarını verdiği savaş uçaklarının saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit düştü. 32 askerimiz de yaralandı. Rusya, “Saldırıyı rejim yaptı.” dese de koordineli hareket ettiği ve ilk saldırıda bilgilendirilmesine rağmen saldırıyı durdurmadığı belirtildi. Ambulanslara bile füze yağdırıldı. 

NATO’DAN KURU AÇIKLAMA Türkiye ülkenin güvenliğini İdlib’ten çizerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lideri Putin arasındaki görüşme sürüyor. Ülkenin dört bir yanına düşen şehit ateşi yürekleri dağlarken Türk-Rus ilişkilerinin bir daha eski haline dönemeyeceği belirtiliyor. NATO ise sadece seyrediyor.

ORGANİZE PROTESTO YOK

Kalleş saldırının ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olası bir saldırı ve protesto eylemi için Rusya’nın Trabzon Başkonsolosluğu önünde tedbir aldı. Zaman zaman ellerinde Türk bayrakları ile konsolosluk binası önüne gelen Trabzonlular, emniyetçe geri çevrildi.Rusya'nın desteklediği Esed rejiminin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 33 askerimiz şehit düştü, 32 askerimiz ise yaralandı. Yaralı askerlerimiz Hatay'da hastaneye kaldırılırken Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. İletişim Başkanlığı kanalıyla açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak." dedi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklama şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanımız, sayıları milyonu bulan insanları sınırlarımıza yığan rejimin yol açtığı milli güvenlik sorununa bir de askerlerimizin kanlarının eklendiğini belirtmiş, şehitlerimizin kanlarının asla yerde bırakılmayacağını vurgulamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, doğrudan ülkemize saldırıldığı bir ortamda, rejimin her unsurunun Türkiye için meşru hedef olduğunu ve ateş altına alınacağını kaydetmiştir.

"ESED REJİMİ, SOÇİ MUHTIRASINA UYMAYA MECBUR EDİLMELİ"

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye heyetinin Ankara'da önerdiği çerçevede bir an önce kalıcı bir ateşkes ilan edilmesini ve rejimin Soçi Muhtırasına uymaya mecbur edilmesini beklediklerini dile getirmiştir.

ERDOĞAN'DAN KARARLILIK VURGUSU

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu tür saldırıların Türkiye'yi İdlib konusundaki yaklaşımından geri çevirmediği gibi, tam tersine daha da kararlı hale getirdiğini belirtmiş, Astana Süreci'nin taraflarının ve uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, en kısa sürede bir araya gelerek yüz yüze görüşmeye karar vermişlerdir."

28 ŞEHİDİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

1-Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz(24) Bursa 2-Piyade Teğmen Bayram Olgun (26) 3-Uzman Onbaşı Recep Bekir - Tekirdağ 4-Uzman Çavuş İbrahim Tüzel  (24) / Mersin 5-Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23) / Antalya 6-Yüzbaşı Süleyman Şahin (35) Afyonkarahisar 7-Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı - Kahramanmaraş 8-Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz - Kayseri 9-Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş (23)- Bitlis 10-Piyade Uzman Onbaşı Batuhan Tank - Osmaniye 11-Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya - Osmaniye 12-Uzman Onbaşı Nihat Kara - Tekirdağ 13-Astsubay Kıdemli Çavuş Arif Akçadağ 14-Mehmet Muhammed Akay / Mersin 15-Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan (23) Bağcılar 16-Uzman Çavuş Ali Turgut (39) - Uşak 17-Uzman Onbaşı Mehmet Orhan (25) - Adıyaman 18-Piyade Uzman Çavuş Adem Akın -  Tokat 19-Uzman Onbaşı Emre Baysal - Manisa 20-Piyade Uzman Çavuş Osman Ak - Mersin 21-Uzman Çavuş Selman Cankara - Adana 22-Astsubay Muharrem Öğütçü - Bingöl 23-Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağtur - Batman 24-Sözleşmeli er Birhan Er - Tekirdağ 25-Teğmen Mustafa Bayraktar - Hatay 26-Uzman Onbaşı Tayfun Peker - Samsun 27-Uzman Çavuş Emin Yıldırım - Hatay 28- Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş (24)/ Kahramanmaraş

RUSYA: SALDIRIDA UÇAKLARIMIZ YER ALMADI Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı." ifadelerine yer verildi.

AKAR'DAN RUSYA'YA YALANLAMA GELDİ

Rusya'nın bu açıklamasının ardından kameralar karşısına geçen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir. Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur." diyerek Rusya'nın iddialarını yalanladı.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞTÜ

Bu açıklamalar sonrası gözlerin çevrildiği Rusya kanadından bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'dan geldi. Lavrov, Türkiye ile Rusya'nın İdlib üzerinde koordineli bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonla görüştüğünü dile getirdi. Lavrov, Putin ile Erdoğan'ın İdlib konusundaki anlaşmanın uygulanması için fikir alışverişinde bulunduğunu duyurdu.

İŞTE 33 KAHRAMAN TÜRK ASKERİ

Suriye’de hain saldırıda 33 askerimiz hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından rejim güçlerine misliyle karşılık verilmişti. İdlib’te 33 askerin şehit düştüğü 32 askerin yaralandığı belirtilen saldırıda şehitlerimizin isimleri tek tek açıklandı. Hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin ailelerine şahadet haberleri ulaştı.

TURGUT BURKAY KORKMAZ – ANTALYA Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın (23) acı haberi, Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

AHMET SAYGILI – KAHRAMANMARAŞ Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) Kahramanmaraş'taki evine şahadet haberi ulaştı. Şehidin Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'ndeki babaevine gelen yetkililer şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı'ya verdi. Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. 7 kardeş olan Ahmet Saygılı'nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi.

İBRAHİM TÜZEL – MERSİN Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in (24) acı haberi, Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi. 7 kardeş olan Tüzel'in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı.

SÜLEYMAN ŞAHİN - AFYONKARAHİSAR Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35) acı haberini alan Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Anne ve babası Ankara'da olan şehidin kardeşi Gökhan Şahin, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Şehadet haberini alınca eve gelen ve fenalaşan Süleyman Şahin'in halası Şükran Sertkaya'ya, sağlık ekipleri müdahale etti. Sertkaya, "Vatan sağ olsun" dedi.

ALİ TAŞÖZ - KAYSERİ Şehit Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Ali Taşöz'ün baba evine acı haber ulaştı. Hain hava saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz'ün acı haberi Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan baba evine ulaştı. Acı haberin alınmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Develi Kaymakamı Murat Duru, aileye taziye dileklerini sundu.

GÜVEN KURTULMUŞ - BİTLİS Bitlisli Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş'un şehit olduğu haberi ailesine verildi. Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde ikamet eden aile, acı haberle yıkıldı. Şehidin ilçe merkezinde yapılacak törenin ardından köyünde defnedileceği öğrenildi.

HALİL İBRAHİM AKKAYA- GAZİANTEP Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya'nın şehadet haberi, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde oturan ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin Kale Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asılırken, anne Döne Akkaya ile baba Ali Akkaya, gözyaşı döktü. Şehit Halil İbrahim Akkaya'nın cenazesinin bugün Bahçe Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

BATUHAN TANK – OSMANİYE Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Uzman Çavuş Batuhan Tank’ın (23) acı haberi Kaymakam Ahmet Arık tarafından Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Kısa süre önce Nida Demirezer ile nişanlanan oğlunun yaralı olduğunu öğrenip, Hatay'a giden baba Ahmet Turan Tank, aldığı acı haberle evine döndü. Şehit Batuhan Tank'ın dedesi Yaşar Tank'ın da 1977 yılında Kadirli'de bekçilik yaptığı sırada bombalı saldırı sonucu şehit olduğu kaydedildi.

CUMA BAĞTUR - BATMAN Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağtur'un acı haberi, memleketi Batman'ın Sason ilçesindeki ailesine verildi.Askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde aileye oğullarının şehit olduğu haberini ulaştırdı. Şehidin naaşının bugün baba ocağına getirilip, toprağa verileceği öğrenildi.

TOLGA CAN YILMAZ – BURSA Suriye İdlib şehrinde rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'ın Bursa'daki babaevine şehadet haberi baba ocağına ulaştı. Haberi alan şehidin annesi Tülay Yılmaz'ı, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalışırken baba Tacettin Yılmaz'ın il dışında olduğu öğrenildi.Şehidin Maltepe Mahallesi'ndeki evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

BAYRAM OLGUN- KONYA Piyade Teğmen Bayram Olgun'un acı haberi babaocağı Konya'daki ailesine verildi. Evine Türk bayrağı asılan Olgun’un babası İrfan Olgun’u ise 2 ay önce kanserden kaybettiği ve sözlü olduğu ve evlilik planları yaptığı öğrenildi. Şehit Olgun’un acı haberi memleketi Konya’nın Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi’ndeki annesi Döne Olgun'a yetkililer tarafından verildi. Evine Türk Bayrağı asılan şehidin yakınları aldıkları acı haberle yıkıldı. Babası İrfan Olgun'u 2 ay önce kanserden kaybeden kahraman şehidin ikisi kız, biri de erkek olmak üzere 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

RECEP BEKİR – TEKİRDAĞ 21 yaşındaki Uzman Onbaşı Recep Bekir'in Tekirdağ'daki baba ocağına acı haber ulaştı. Askeri personellerin haber vermesiyle şehidin yakınları yasa boğuldu. 15 gün önce İdlib'e gittiği öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Recep Bekir'in evine Türk bayrakları asılırken, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

NİHAT KARA – TEKİRDAĞ Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Tekirdağlı Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara (25), geçen yıl Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda kolundan yara alıp gazi olduğu, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki birliğinden 2 gün önce gönüllü olarak İdlib'e gittiği ortaya çıktı. Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara'nın Saray ilçesinin Büyükyoncalı Mahallesi'ndeki evine büyük Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan şehidin annesi İhbar ile babası Kemal Kara gözyaşları döktü.

ARİF AKÇADAĞ –KAHRAMANMARAŞ Astsubay Kıdemli Çavuş Arif Akçadağ da İdlib'te şehit düştü. Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Kahramanmaraş'taki baba evine şehadet haberi ulaştı. Şehidin babası Bekir ve annesi Serpil Akçadağ'ın Hatay'a gittiği, çocuklarının şehadet haberini de orada aldığı öğrenildi. Haberi alan şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti.

MEHMET MUHAMMED AKAY - MERSİN Şehit Astsubay Mehmet Muhammet Akay’ın şehadet haberi Mersin’e ulaştı. Mersin’in Toroslar Mahallesi’ndeki dede evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

AHMET ALPASLAN - İSTANBUL Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ın evine şehit ateşi düştü. Alpaslan'ın İstanbul Bağcılar'da bulunan evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası İbrahim Alpaslan, "Vatan sağ olsun, devletimiz sağ olsun, gururluyuz, kendimizi zor tutuyoruz ama gururluyuz. Düşmanı sevindirmeyeceğiz, yeneceğiz bunları da, vatan sağ olsun." dedi.

ALİ TURGUT  - UŞAK Uzman Çavuş Ali Turgut'un (39) Uşak'ın Banaz ilçesindeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Şehidin Büyükoturak köyündeki baba evine gelen Uşak Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, şehadet haberini TCDD'den emekli işçi baba Ahmet Turgut ve anne Sultan Turgut'a verdi. Ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Ali Turgut'un bekar olduğu öğrenildi.

MEHMET ORHAN- ADIYAMAN Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın (25) Adıyaman'daki evine şehadet haberi ulaştı.Şehidin merkez Fatih Mahallesi'ndeki babaevine gelen Vali Aykut Pekmez, şehadet haberini anne Elif ve baba Ahmet Orhan'a verdi. Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabaları teskin etti.

ADEM AKIN - TOKAT İdlib'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın Tokat’taki ailesine acı haber verildi. Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 Mehmetçik'ten Tokatlı şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın (30) ailesine şehadet haberi dün öğle saatlerinde verildi. Tokat merkeze bağlı Uğrak köyünde ikamet eden şehidin ailesine Tokat Vali Yardımcısı Yüksel Ünal ile askeri yetkililer acı haberi verdi.

EMRE BAYSAL – MANİSA Şehit Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın Manisa nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehit Uzman Onbaşı Emre Baysal’ın İstanbul Sancaktepe‘de yaşayan anne ve babasına acı haber ulaştı. Manisalı şehidin İstanbul'da defnedileceği belirtildi.

OSMAN AK - MERSİN Piyade Uzman Çavuş Osman Ak'ın Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı.Şehit Ak'ın Silifke ilçesine bağlı Yeğenli Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy verdi.Haberi alan şehidin babası Muhammet ve annesi Meral Ak'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.Şehidin evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı.

SELMAN CANKARA – ADANA Uzman Çavuş Selman Cankara'nın (26) acı haberi, Adana'da yaşayan ailesine verildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Uzman Çavuş Selman Cankara'nın şehadet haberi, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde oturan ailesine ulaştı. Acı haberi alan şehidin babası Adil ile annesi Hatice Cankara, büyük üzüntü yaşadı. Zabıtalar, binaya Türk bayrağı astı.

MUHARREM ÖĞÜTÇÜ – BİNGÖL Astsubay Muharrem Öğütçü'nün (25) acı haberi memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki ailesine verildi. Acılı haberi alan baba Ramazan Öğütçü, şehit oğluyla 3 gün önce görüştüğünü söyledi.

TAYFUN PEKER – SAMSUN Uzman Onbaşı Tayfun Peker'in (28), şehadet haberi, Samsun'da yaşayan annesine ulaştı. Şehit Uzman Onbaşı Tayfun Peker'in acı haberini, Canik ilçesine bağlı Düvecik Mahallesi'nde yaşayan annesi Menşure Gürdal'a, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ile askeri yetkililer verdi.Tek çocuk ve bekar olduğu öğrenilen Peker'in, anne-babasının ayrı olduğu, baba Hüseyin Peker’in İstanbul'da yaşadığı bildirildi.

SONER ENES BAYKUŞ - KAHRAMANMARAŞ Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş'un (24) baba ocağına ateş düştü.Hacı Mustafa Mahallesi'nde yaşayan Ali ve Zeynep Baykuş çiftine acı haberi yetkililer verdi. 3 çocuklarından biri olan Soner'in şehadet haberini alan Baykuş çifti gözyaşlarına boğuldu. Baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Evli olan şehit Soner Enes Baykuş'un naaşı bugün Kahramanmaraş'ta düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

BİRHAN ER-TEKİRDAĞ İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarına yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan 33 askerden sözleşmeli er Birhan Er’in Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Şeyh Sinan Mahallesi'nde bulunan evine acı haber verildi. Şehit askerin evinin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı. 112 acil sağlık ekipleri de şehidin evinin önünde hazır bekletiliyor. Acı haberi alan şehidin komşuları da evlerinin balkon ve pencerelerine Türk bayrakları astı.

MUSTAFA BAYRAKTAR- HATAY Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit olan 33 askerden Teğmen Mustafa Bayraktar'ın (29) acı haberi, Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Bayraktar'ın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesi Edibe Bayraktar ve babası Yusuf Bayraktar'ın şehir dışında olduğu, eve dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

EMİN YILDIRIM- HATAY Suriye’de hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Emin Yıldırım’ın baba ocağına dev Türk bayrağı asıldı.Uzman Çavuş Emin Yıldırım'ın şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından merkez Antakya ilçesine bağlı Akasya Mahallesi'nde oturan ailesine verildi. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşı dökerken, eve Türk bayrakları asıldı. Evin bulunduğu sokağa, taziye çadırı kuruldu. Türkiye yas tutuyor Suriye’de Rusya’nın öncülüğünde ve koordinasyonunda düzenlenen saldırılarda şehit düşen 33 Mehmetçik ülkeyi yasa boğdu. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi bölgemizde de STK’lar, üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarından dikkat çeken mesajlar geldi.  

Suriye'de rejim güçlerinin saldırısında kahraman 33 Mehmetçiğimizin şehit düşmesi tüm Türkiye’yi olduğu gibi Doğu Karadeniz’i de hüzne boğdu. STK’dan, kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelerden dikkat çeken mesajlar geldi. Mesajlar şöyle:

ALLAH ŞANLI ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: "Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim unsurları tarafından düzenlenen hava saldırısında şehadete ulaşan 33 Mehmetçiğimize Yüce Allah’tan rahmet; şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, tedavi altında bulunan kahraman Mehmetçiklerimize ise acil şifalar temenni ediyorum. Allah, şanlı ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği: “Suriye’deki terör yuvalarını dağıtmak, bölgeye ve sınır komşularımıza barış ve huzur getirmek ve ülkemize karşı oluşturulan tehditleri yok etmek amacıyla yürütülmekte olan Harekat kapsamında mücadelesini sürdüren şanlı Türk ordumuzun kahraman Mehmetçiklerinin kalleş hain saldırı sonucu aziz şehitlik mertebesine ulaşmaları bizleri büyük üzüntüye boğmuştur. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de Yüce Türk milletinin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimize minnet borçluyuz. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunarak Yüce Türk milletine başsağlığı diliyor, gazilerimize de Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz.” Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: “Aziz milletimizin başı sağolsun. Suriye rejim güçlerinin hain saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimize Yüce Mevlam’dan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah, kahraman ordumuzu karada, havada ve denizde daima muzaffer eylesin. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu: “Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, gazilerimiz için acil şifalar, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde güçlü bir devlettir. Tüm vatandaşlarımız ve iş dünyası olarak devletimiz ve şanlı ordumuzun yanındayız. Mübarek Kandil gecesinde acı haberle sarsılan aziz Milletimize Yüce Allah’tan sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

 

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanRecepRusIdlib
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.