SİYASET KAZANI KAYNIYOR

CHP’DE KRİZ BİTMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, 31 Mart Yerel Seçimi adaylarının belirlenmesi süreci oldukça sert geçti. Tartışmaların durulmadığı CHP’de Parti Meclisi sonrasında yaşanan istifa krizi devam ediyor. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul'dan adaylığını açıklamasına rağmen aday gösterilmemesi ve Küçüçükçekmece adayının kabul edilmesi sebebiyle istifa etmişti. CHP’nin koridorlarında ise CHP’nin kendi içerisindeki bu tartışmalara biran önce son verip; 31 Mart Yerel Seçimlerine odaklanması gerektiği konuşuluyor.

***

PEKŞEN, KILIÇDAROĞLU’NA NİÇİN SESLENDİ?

CHP içerisinde belediye başkan adaylıkları üzerinden yapılan tartışmaların son bulması gerektiğini kaydeden CHP Parti Meclis Üyesi ve Trabzon Eski Milletvekili Av. Haluk Pekşen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi. Pekşen “31 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kala CHP’de bazı Belediye Başkan adaylıkları üzerinden yaşanan tartışmaların bir an önce sona erdirilip tüm gücümüzle yerel seçimleri kazanmaya odaklanmamız için Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM’yi ivedilikle toplaması gerekir” diye konuştu.

***

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNİN TOPLANTISI VE KÖPRÜBAŞI AYRINTISI

Büyük Birlik Partisinin açıklanan 6 belediye başkan adayı dün basınla bir araya geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Mehmet Yazıcı’yı, Araklı’da Hamit Baycan’ı, Köprübaşı’nda Atilhan Sancak’ı, Sürmene’de Orhan Kahveci’yi, Arsin’de Abdulkadir Hendekli’yi, Çaykara’da Rıfat Taşkın’ı aday gösteren BBP öyle görünüyor ki seçimlere doğuda asılmak istiyor. Geçmiş yerel seçim dikkate alındığında en iddialı aday olarak Köprübaşı öne çıkıyor. Atilhan Sancak bu seçimde MHP’nin adayıydı ancak son dakika ittifakla MHP’nin 2 ilçe dışında Trabzon’un ilçelerinde seçime girmemesiyle Sancak partisiz kaldı. 2014’teki seçimde Köprbaşı’nı AK Parti kazandı. Kazandı ancak hemen arkasında 211 farkla Saadet Partisi, 252 oyla da MHP vardı. Şimdi MHP seçime girmiyor. MHP’nin oylarının kime yansıyacağı, Saadet Partisinin aynı oyu alıp almayacağı bilinmezken AK Partinin de oyunu artırıp artırmayacağı belirsiz. Tabi bir de İYİ Parti var. İYİ Parti de Millet İttifakı adına Köprübaşı yarışı içinde.

***

AKSOY: BÜYÜKŞEHİR’İN OTOBÜSLERDEN ZARAR EDİYOR, YENİ ULAŞIMPLANINI GEREKLİ

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin otobüs işletmesinin zarar ettiğini söyledi. Ulaştırma Ana Bilim Dalı üzerine akademisyen kimliğine sahip Aksoy “Büyükşehir Belediyesi her yıl milyonlarca lira zarar ediyor. Bunun sebebi bir ulaşım planı olmamasındandır. Otobüs saatleri, güzergâhları insanların bu hizmeti kullanmasının önüne geçiyor. Çünkü kullanışlı değil. Vatandaş tercih etmiyor. Yeni ulaşım planı yapılmadan bu zarardan kurtulmak mümkün değil. Şoförler Odasıyla oturulup yeni bir ulaşım planı yapılmalıdır.” dedi.

***

YOMRA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI KONUSUNDA NURİ ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Yomra Belediyesi seçimleri uzun süredir yalnız Yomra’nın değil, Trabzon’un da gündemini meşgul ediyor. Belediye başkan adayları belirlenmeden önce önemli bir kesim Mevcut Başkan İbrahim Sağıroğlu’nun aday gösterilmeyeceğini düşünüyordu. Kimileri düşüncenin de ötesinde “Gösterilmeyecek.” diyordu. Ancak aynı şekilde Sağıroğlu’nun her hâlükârda gösterileceğine inananlar da vardı. Özellikle Yomra’da bu çerçevede inanlardan biri de Nuri Şahin’di. İş adamı Şahin’le bir ortamda henüz aday belirlenmemişken Yomra’yı konuştuk. Biz Yomra’da Volkan Yıldırım veya Metin Şahin’den birinin aday gösterilebileceğini belirtirken Nuri Bey net ifadelerle “İbrahim Sağıroğlu alternatifsiz aday. Diğer hiçbir iddianın geçerliği yok.” diyordu. Nuri Bey haklı çıktı. Geçtiğimiz hafta sonu Nuri Bey ilgili sohbeti hatırlattı. Zira bu konudaki düşüncesi bir iddia değil, kanaatti. Biz de kendisini kanaatinin doğru çıkması nedeniyle tebrik ederek sütunumuzda kayıt altına aldık.

***

OSMAN AKBULUT'UN İNANCI TAM

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe teşkilâtının da destek verdiği seçim gezilerinde vatandaşları ziyaret ederek destek isteyen Akbulut, Akçaabat’ı birlikte yöneteceklerini ifade etti. Akbulut ziyaretlerde “Akçaabat’ın projelere ve halkı ile birlikte çalışacak bir yönetime ihtiyacı var. Biz şimdiden bunun için çalışmalara başladık. Halkımızın tamamını kapsayan çalışmalar yapacağız. Sadece belirli bir kesime hizmet etmeyecek bir çalışma planımız olacak.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.