Siyasette kazan kaynıyor

AK PARTİ’TE MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN MÜLAKATLAR BAŞLADI

AK Parti Trabzon’da belediye başkanlıklarıyla ilgili süreç tamamlandıktan sonra meclis üye listeleri için toplantı üzerine toplantı yapılıyor. Cumartesi günü AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi başkanlığında yapılan toplantıya ilçe başkanları da katıldı. İlçelerde belediye meclis üyesi listesi yapılırken hangi kriterlere uyulması gerektiği ortaya konuldu.

İlçe teşkilatları ise belediye meclis üyeliği için başvuran isimleri İl Başkanlığına sunmaya başladı.

İl Başkanı Haydar Revi özellikle belediyede ya da bağlı bir kurumunda işçi olarak çalışanların meclis üyesi olmasına izin vermiyor. İlçelerden gelen bu isimleri hemen eliyor.

Revi, dün de Cumhur İttifakı kapsamında belediye başkan adaylığı MHP’ye bırakılan Çarşıbaşı ilçesine gitti. Revi, burada İlçe Başkanı Hakan Kocaman ve Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’la bir araya geldi. Yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın ise hâlâ kafasının karışık olduğu ve başka bir partiden aday olup olmama noktasında karar aşamasında olduğu öğrenildi.

***

ORTAHİSAR BELEDİYESİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GİBİ İŞÇİ ALACAK MI?

Ortahisar Belediye Meclisinin dünkü toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun giderayak belediyeye doldurduğu işçiler gündeme geldi. CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem Ortahisar’ın da seçim öncesi böyle bir şey yapıp yapmayacağını sordu. Başkan Genç şöyle yanıtladı: “Henüz ocak ayının 10-11’i itibarıyla adaylığımız belirlendi. Ocak ayı itibarıyla da seçime kadar Ortahisar Belediyesine herhangi bir personel konusunda tasarrufta bulunulmayacak. Ocak ayı itibarıyla da bizim belediyemizde personel alımı olmamıştır. Büyükşehir Belediyemizde olmuştur. O haberde Sanki Ortahisar Belediyemizde alım varmış gibi algı oluşmuştur ama olmamıştır, olmayacaktır. Bunu bilmenizi istiyorum.”

***

BAŞKAN GENÇ NEYİ YAPIP NEYİ YAPMADIĞINI ANLATACAK...

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkan adayı olduğunu 2014’te hazırladığı proje kitapçığındaki tüm projeleri masaya yatıracağını açıkladı. Ortahisar Belediye Meclisinde dün söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Sağır, Başkan Genç’e vaat edip yapamadıkları projeleri sordu. Bunun üzerine Genç, yaptıklarını ve yapamadıklarını, kitapçıkta olmamasına rağmen yaptıklarını tek tek kamuoyuna duyuracağını ifade etti. Genç şunları kaydetti: “Çarşamba günü basınımızla birlikte proje kitapçığını alıp halkımızın karşısına çıkacağım. Yeni döneme ilişkin değil, bu döneme ilişkin. Kuruluşundan bu yana neler yapabildi, nelerden bahsetmişti? Mazeretlere fazla sığınmadan halkımızın karşısına çıkacağım. O projede olmayıp da ilave yaptığımız projeleri, hayata geçirmekte olduklarımızı anlatacağız. İşin temeline samimiyeti koymuşsak onun üzerinde ki eksiği de artıyı vatandaşımız takdir ediyor. Ben de bunları samimi şekilde neleri neden yapabildik, neden yapamadık çıkıp halkımızla paylaşacağım.”

***

KIZILAY’DAN BİR ŞUBE DAHA

Türk Kızılayı teşkilatlanma çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Trabzon’da yeni bir şube oluşturan Türk Kızılay’ı 50 kişilik kurucu üye ile birlikte Ortahisar Şubesini kurmuş oldu. 

2019 yılı Ocak ayı itibariyle kuruluşu tamamlanan Türk Kızılay’ı Ortahisar Şubesi Başkanlığına M. Zübeyir Efendioğlu getirildi. Efendioğlu Kızılay Trabzon Şubesinin Kuruluşunda Kurucu Kurul ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunmuştu. Türk Kızılayı Ortahisar Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: M.Zübeyir Efendioğlu, Hüseyin Karakolcu, Arslan Malkoç, Enes Aslan Ve Hüseyin Tüysüz.

BU KONUDA BİLE ANLAŞAMADIK 

Trabzonspor - Ankaragücü maçı öncesi bordo mavililer, 'Adalet Yürüyüşü' yaptı. Protestolar oldu. 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören istifa sesleri duyuldu. AK Parti'den yürüyüşe katılım oldu. O isimler AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. İki sayasetçi anlamsızca sosyal medyada tartışmaların göbeğine oturtuldu. Ne olursa olsun, Trabzonlu iki siyasetçinin bu yürüyeşe destek olması tartışmasız Trobzun in sanının takdirini alması gerekir. Yersiz yere tartışmaların içine çekilmemelidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.