Skandal sözler yargıya taşındı

Eğitime Destek Platformu (EDEP) İl Koordinatörü Hasan Dilekoğlu harekete geçti. Eğitime Destek Platformu (EDEP) İl Koordinatörü Hasan Dilekoğlu, İmam Hatip mezunlarına hakaret eden Öğretim Üyesi Erol Mültecimler hakkında suç duyuruşunda bulundu Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler’in önceki akşam katıldığı bir TV programında imam hatip mezunları için sarf ettiği, “o İmam Hatip’ten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız.” infial yarattı.  Yurdun dört bir yanından Mültecimler’in skandal sözlerine yönelik tepki açıklamaları yapıldı. Trabzon Eğitime Destek Platformu (EDEP) İl Koordinatörü Hasan Dilekoğlu ise Mültecimleri kınayan bir basın açıklaması yapmakla kalmadı ve Trabzon Adliyesine giderek hakkında suç duyurusunda bulundu.

“İMAM HATİP MEZUNLARINI AŞAĞILADI”

Mültecimler’in işlediği suçlara yönelik açıklamalarda bulunan Dilekoğlu, “7 Eylül 2020 tarihinde Haber Global’de yayınlanan Kayıt Altında isimli programın konuklarından Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi olan şüpheli Erol Mütercimler, programda İmam Hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Haber Global’in resmi Youtube hesabında da yayınlanan bu programının 3. saat, 34. dakika ve 37. saniyesinden itibaren açıkça anlaşılacağı üzere şüpheli “Sonuca bakın, o İmam Hatip’ten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; Cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız.” diyerek atılı suçu gerçekleştirmiştir. Halkın bir kesimini alenen aşağılama suçu TCK 216/2. Maddede aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: ‘Madde 216-(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ Şüpheli televizyon programında söylemiş olduğu sözleriyle, ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ve Tevhid-i Tedrisat’a uygun olacak bir şekilde İslam dini temelli eğitim veren İmam Hatip okullarından mezun olan kişileri aşağılamıştır.” eleştirilerinde bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Öğretim Üyesi Mültecimler’in açıklamalarının imam hatiplileri sarstığına dikkati çeken Dilekoğlu, “Şüphelinin hakaret ve küfür içerikli söylemleri bir İmam Hatip Lisesi mezunu olarak şahsımı ve benim gibi İmam Hatip Mezunu olan tüm vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. Şüphelinin TV’de sarf ettiği hakaret ve küfür içerikli sözlerin yayınından itibaren sosyal medyada başlayan tartışmalar, reel alana da taşmıştır. Bu sözlerin halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği de açıktır. Atılı suç oluşmuştur. Aleniyetin, ''herkesin veya birçok kimsenin okuyup görmesiyle değil, okuyup görebilmesi mümkün ve muhtemel olan yerlerde fiilen işlenmesiyle gerçekleşeceği'' Yargıtay uygulamasında kabul edilmiştir.  TCK Madde 218- (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar artırılır. Yargıtay’a göre sınırlandırılmamış herkese açık olan Facebook, Twitter, Youtube gibi dijital hesaplar da basın yayın aracı olarak değerlendirilmektedir. Arkadaşlarımızla birlikte adı geçen şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Basın mensuplarımıza ve suç duyurusunda bulunacak olan arkadaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

 

Anahtar Kelimeler:
TVİmam HatipEDEPHaliç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.