Şoför esnafı belediyeye gitti

Trabzon'da dolmuş esnafı referandum istiyor!

Trabzon'da dolmuşların modernizasyonu ile ilgili bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bazı durak başkanları ile toplantı yaptı. Toplantı öncesinde durak başkanları, şoför esnafı ve onlara destek verenler Trabzon Büyükşehir Belediyesi taş binası önünde toplandı. Toplantıya katılan durak başkanları mevcut sistemin, araçlar yenilerek devam etmesini istedi.

Trabzon’da ‘Dolmuşların Modernizasyonu’ ile ilgili süreç sancılı bir şekilde ilerliyor.  17 + 1 ve 12 + 1 olmak üzere 2 seçenek üzerinde tartışmalar devam ederken bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bazı durak başkanları ile bir araya geldi. Durak başkanları, mevcut sistemin devamı olan ve sadece araçların yenileneceği 12 + 1 sisteminden yana olduklarını ifade ettiler. 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyeliğinden yaklaşık 1 hafta önce istifa ettiğini ifade eden Aydınlıkevler Dolmuş Durak Başkanı Tamer Şahin, dikkat çeken iddialarda bulundu. Şahin, “Orada gidişat düzgün olsaydı, ben oradan istifa etmezdim. İstifa edişim tamamen orada yapılan işlerle alakalı” dedi.

SANDIKTA BOĞULACAKLARINI BİLİYORLAR
Havalimanı Dolmuş Durak Başkanı Miraç Kocaman’da, mevcut sistemin devamını istediklerini ifade etti. Kocaman, “Biz mevcut sistemin devamını istiyoruz. Arabaları yenileyip, 12 + 1 yapıp vatandaşa daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Biz birleşmeden yana değiliz. Birleşmeye kesinlikle karşıyız. Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız.  Bize  verilen hakkımızı kimsenin elimizden alma şansı yok.  'Şoför esnafınız yüzde 70’i bizle' diyorlar. Ben inanıyorum ki şoför esnafının yüzde 90’ı bunu istemiyor. Daha önceki toplantılarda sandık kurulacak dediler. Gelinen noktada Trabzon şoförler odası bu sandığı kurdurmadı. Çünkü sandıkta boğulacağını bildiklerinden bu sandığı kurdurmadılar” dedi. 

HERKES MAHKEMEYE VERMİŞ
Numhane Önü Tıp Fakültesi Dolmuş Durak Başkanı Hasan Kalmuk, “Bize 12 + 1  söz verildi. Sonradan döndü, 17+ 1… Şu milletin vaziyetini görüyorsunuz. Bu dönüşüm daha önce bir çok ilde olmuş. Hiç bir randıman alan yok. Herkes mahkemeye vermiş. Tekrar eski sisteme dönmek isteyenler var. Çaresizler. Bizim istediğimiz başkanımızdan 12 + 1 arabaları yenileyelim. Arabalarımız eski tamam biz ona itiraz etmiyoruz. Arabaları yenileyelim. Sayın cemiyet başkanımızın istediği başka işler var işin içinde. Rant olayları var her halde öyle diyorlar. Tam şeysini bilmiyoruz ama öyle diyorlar. Bize önce söz verdi 12 + 1 sonra işi değiştirdi, niye değiştirdi” diye sordu. 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonDurakEsnafDOLMUŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.