Soylu, kimsesiz olmadığımızı hissettirdi

Beşikdüzü’nde yıllardır yolu yapılmayan şehit annesi Soylu’ya dua ediyor

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi Korkuthan Mahallesi’ndeki evine giden yolun yıllardır yapılamamasına isyan eden şehit annesi Hatice Zihni şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dua ediyor. Şehit annesi Zihni, yolu olmadığı için evine gidemediğini ve gerek Beşikdüzü ve gerekse büyükşehir belediyelerinin defalarca yaptığı müracaatlara rağmen yolunu yapmadığını söylemişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 Ağustos tarihinde  “Annem rahat olsun. O yolu biz yaparız.” açıklaması yapmıştı. Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından işe koyulan Büyükşehir Belediyesi yol çalışmasının sonuna yaklaştı.

BAKAN SOYLU’YA DUA ETTİ

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Korkuthan Mahallesi’nde oturan şehit annesi Hatice Zihni (60) 2 yıldır evladının isteğini gerçekleştirememenin üzüntüsünü dile getirmişti. Şehit annesinin sesine kulak veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yolun yapılması talimatını vermişti. 2 haftadır yapım çalışmaları süren yolla ilgili konuşan Hatice Zihni,  “Oğlum yaşarken, ‘Evin yolunu yaptıracağım, anacığım’ derdi. Oğlum Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya, 2017’de Şırnak Uludere’de PKK’lı terörist tarafından şehit edildi. Bu yol yapılana kadar herkesi aradım. Kimse sesime kulak vermedi. Taa ki İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve yolun yapımında emeği geçen herkese dua ediyorum. Bakan Soylu’ya ne kadar dua etsem azdır. Şehidimizin isteğini yerine getirdi. Allah ondan bin kere razı olsun. Bize kimsesiz olmadığımızı yakından hissettirdi. Var olsun.” diye açıklamada bulundu.

EVİNE YOL İSTEYEN ANNENİN İSTEĞİ 2 YILDA YAPILMAMIŞTI

Şırnak Uludere’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya’nın annesi Hatice Zihni (60), Beşikdüzü Korkutan Mahallesi’ndeki evine yol istemişti. 2 yıldır mücadele vermesine karşın hiçbir sonuç alamadığını dile getiren Zihni, “Bu yol için 3 yıldır uğraş veriyorum. CİMER’e iki kez yazı yazdım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da korumaları aracılığı ile durumu anlatan mektup verdim. Büyükşehir ve Beşikdüzü belediyelerine, Karayollarına başvurdum. Ancak sonuç alamıyorum. Bunun sebebi nedir bilmiyorum. Önceki muhtar ilgilenmedi, şimdikini de çok görmüyorum. Yol benim arazimden çıkacak ancak yapılmıyor. Yetkililer burayı inceledi ve bir günlük işinin olduğunu söylediler. Ancak 3 yıldır sonuç alamadık. Çok büyük zorluk çekiyoruz. Bu yolun yapılmasını şehit oğlum Muhammet İsmail de çok istiyordu. Bunu da mektuplarda belirtmeme rağmen sonuç alamadık. Verilen değer bu kadarmış. İmkânım olsa yapacağım ama imkânım yok. Devletimden yardım bekliyorum.” diyerek yetkililerden yardım istemişti. Zihni’nin sesini ise Bakan Soylu duyarak yolun yapılması talimatını vermişti.

 

Anahtar Kelimeler:
BeşikdüzüBAKANSOYLUYol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.