Tedbirsizlik sürüyor doktorlar isyanda

KEMENÇE EŞLİĞİNDE HORON

İçişleri Bakanlığının talimatı ile Türkiye genelinde önceki gün Koronavirüs tedbirleriyle ilgili denetim gerçekleştirilirken, Trabzon’un en işlek noktaları olan Uzunsokak ve Atatürk Alanı’ndaki manzaralar vatandaşların hala kurallara uymadığını gözler önüne serdi. Uzunsokak’ta sosyal mesafe kuralına uyulmaması, Atatürk Alanı’nda ise kemençe eşliğinde horon oynayan gençlerin izlenmesi dikkat çekti.

DOKTORLAR UYARMAKTAN BIKTI

Duyarsız vatandaşların sosyal alandaki kural tanımazlığı sürerken, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Emel Sözen yaşananlara tepki gösterdi. Dr. Sözen, “Telefonum susmuyor, yatışlar bitmiyor, ambulanslar sıra bekliyor. Herkesteki rahatlığı görünce artık maske kullanın, sosyal mesafeye dikkat edin, el hijyenini önemseyin demiyorum.” ifadeleriyle isyan etti.   Trabzon’un en işlek noktalarında yaşanan rehavet şaşkınlık yarattı. Trabzon’un en işlek noktası olan Uzunsokak’ta sosyal mesafeye dikkat etmeyen kalabalıklar dikkat çekerken, maskesiz dolaşan vatandaşlar da gözlendi. Atatürk Alanı’ndaki banklarda ise insanların maskesiz bir şekilde yan yana oturması kadar, çalınan kemençe ve horon oynayan gençleri izleyen kalabalık şaşkınlık yarattı. Kimi vatandaşlar sosyal alanda Koronavirüs tedbirlerinden uzak yaşantısı sürerken, sağlıkçılar yaşanan rehavete veryansın etti.

“OLACAKLARI ANLATMAK YETMİYOR”

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ebru Emel Sözen, halkın uyarıları dikkate almamasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından veryansın eden Sözen, “Nöbetçiyim. Telefonum susmuyor, yatışlar bitmiyor, ambulanslar sıra bekliyor. Herkesteki rahatlığı görünce artık maske kullanın, sosyal mesafeye dikkat edin, el hijyenini önemseyin demiyorum.  Olacakları anlatmak yetmiyor, yaşamak gerek demek ki.” eleştirilerinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeIçişleriAtatürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.