Tehlikeli ve zararlı

Trabzon Barosu, barolarla ilgili yasa tasarısına bu sözlerle tepki gösterdi. Türkiye genelinde barolar, eş zamanlı olarak çoklu baro sistemine karşı açıklamalarda bulundu. Trabzon Barosu Genel Sekreteri Duygu Keleş Aydın, çoklu baro sistemine karşı verdikleri mücadeleye destek istedi. Aydın, “Çoklu Baro Sistemi, üniter devlet yapımıza aykırı olduğu gibi; tehlikeli ve zararlı bir sistemdir. 'Bu barolar çok oldu' diyerek bizi çoğaltmaya çalışanlar unutmasınlar! Yargı bağımlı oldukça, hukuk yok sayıldıkça; insan hakları ihlal edildikçe biz çok olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye’de baroların, “Savunma susturulamaz” manifestosuyla Çoklu Baro Sistemine karşı başlattığı mücadele devam ediyor. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Çoklu Baro Sistemine karşı gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan Trabzon Barosu, gündeme getirilen değişikliğin üniter devlet yapısına aykırı olduğunu savundu. Trabzon Barosu Yönetim Kurulu adına Trazbon Adliyesinde açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Duygu Keleş Aydın, düzenlememin tehlikeler barındırdığını ileri sürdü. 

Genel Sekreter Aydın, “Çoklu Baro Sistemi, üniter devlet yapımıza aykırı olduğu gibi; yargı bağımsızlığının sona ermesine, baroların siyasileşmesine, ülkemizde kaotik ve ayrıştırın ortamın oluşmasına, CMK ve Adli Yardım hizmetlerinin aksamasına, adaletin iktidarlara göre şekillenmesine, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılarak güçlü savunmanın ortadan kaldırılmasına, avukatlık meslek etiğinin aksine meslektaşlar arası rekabet ortamının yaratılmasına ve avukatların siyasi/dini vs. görüş ve değerleri üzerinden ayrıştırılmasına neden olacak tehlikeli ve zararlı bir sistemdir.” ifadelerini kullandı.

“TARİH; İNSANLIK İÇİN MÜCADELE EDENLERİ YAZAR”

Mevzuata aykırı bir düzenleme yapılmak istendiğine dikkati çeken Aydın, “Barolar; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınan savunma hakkının tek temsilcisi, hak arama hürriyeti ve adil yargılanma hakkını savunan, biz avukatların bağlı olduğu meslek örgütüdür 'Rekabet, kalite ve demokrasi' gerekçeleri ile Baroların bölünmesi ve seçim sistemlerine müdahale edilerek kamusal niteliklerinin yok edilmesi başta Anayasa'mız olmak üzere tüm meri mevzuata aykırı bir yaklaşımdır. Unutmayın ki tarih; insanlık için mücadele edenleri yazar!” şeklinde konuştu.

“ÇOK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yasa tasarısına meydan okuyan Aydın, “'Bu barolar çok oldu' diyerek bizi çoğaltmaya çalışanlar unutmasınlar! Yargı bağımlı oldukça, hukuk yok sayıldıkça; adalet unutulup insan hakları ihlal edildikçe biz çok olmaya devam edeceğiz. Çocuk İstismarına, kadına karşı şiddete, doğanın talan edilmesine göz yumuldukça biz çok olmaya devam edeceğiz. Baroları bölmeye ayrıştırıp susturmaya neden olacak tasarı yasalaşırsa daha çok olmayı sürdüreceğiz. Çünkü bu ülkede, tüm baskı ve engellemelere rağmen susmayan, vazgeçmeyen ve gerektiğinde bedel ödeyen aydınlığı, özgürlüğü, hukuk devleti ve demokrasiyi temsil eden avukatlar var. Ve o avukatlar, ne yurttaşın sesinin kısılmasına izin verecek ne de mücadeleden vazgeçecekler. Trabzon Barosu Yönetim Kurulu olarak bizimle aynı duyguları taşıyan meslektaşlarımız adına, üzerimizde taşımaktan büyük onur duyduğumuz cübbemiz adına Barolarımızın mücadelesine destek vermenizi; bu yönde bir düzenlemenin yasalaşmaması için emek sarf etmenizi önemle arz ve talep ederiz.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
SistemBaroKeleş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.