TESOB, şikâyet ve anket kutularını yaylaya çıkardı

Haber: Aydın GELLECİ

Trabzon il genelinde üzerinde karekod bulunan 50 adet şikâyet ve anket kutusunu ilçe ve bazı yaylalarda faaliyete soktuklarını belirten Kara, “10 bin broşür hazırlıyoruz. Bunlarda da karekod uygulaması olacak. Trabzon’daki bütün esnaf Ahilik kültürüne uygun hareket edecek. Etmeyenin cezası kesilecek. Turizm artık bu şehrin olmazsa olmazıdır. Herkes bunun farkında olmalı.” dedi.

,

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, turizmle ilgili eğitim ve denetimlere devam ettiklerini belirtti. Kara, 18 ilçe merkezi dışında bazı turizm merkezi ilan edilen yaylalara da anket ve şikâyet kutusu yerleştirdiklerini belirterek, “Kayabaşı, Haçka, Hıdırnebi ve Kadıralak Yaylaları ile Sümela ve Uzungöl’de de belirli noktalara yeni tasarlanan şikâyet kutularını yerleştirdik. Trabzon’a gelen ve bu bölgelere giden turistler yazılı şikâyet metinlerini bu kutulara atabildikleri gibi, üzerinde bulunan karekodu cep telefonu ya da tabletler aracılığıyla okutarak odamızın anket sayfasına girebiliyorlar. Burada Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde 9 soruluk bir anketimiz var. Turistler her türlü şikâyet ve önerilerini bu anket aracılığıyla bizlere rahatlıkla ulaştırabilirler. Biz de 15 ve 30 günlük periyotlarla bu kutuları ve anketleri raporlayıp ilgili kurumlarla paylaşacağız. Odamızın yapması gereken bir konu varsa da onu yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Turizme yönelik 10 bin adet broşür hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde bunların da dağıtımını yapacaklarını belirten Kara, “Esnafımıza yönelik eğitim ve denetimlerimiz de devam ediyor. Bunları geliştireceğiz. Dağıtacağımız 8 çeşit broşürde Trabzon’da gözde turizm merkezlerinin yanı sıra geleneksel el sanatlarımız da yer alacak. Hepsinde de karekod uygulaması olacak. Trabzon’daki bütün esnaf Ahilik kültürüne uygun hareket edecek. Etmeyenin cezası kesilecek. Turizm artık bu şehrin olmazsa olmazıdır. Herkes bunun farkında olmalı.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.