THY bizi uçur fiyatı değil

TİSAD Başkanı Murat Çavga pahalı uçak biletlerine karşılık hashtag üzerinden kampanya başlatıyor. Cavga, THY’ye karşı ilginç başlıklar belirledi. ‘THY bizi uçur, fiyatı değil’ ‘THY sanki uzaya gidiyoruz’Türk Hava Yolları’nın (THY) pahalı Trabzon seferlerine eleştiriler sürüyor. Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı  Murat Çavga, bayram öncesi yeterli uçak seferi ve uygun bilet bulunamamasına tepki gösterdi. Yeni Trabzon seferleri ve uygun uçak biletleri için harekete geçen Çavga, twitter üzerinden hashtag kampanyası başlattı. Çavga,  “Nasıl ki THY, uçağın ismini hashtag ile Maçka ismini koymuş ve kamuoyunun isteğini yeri getirmişse, biz de açacağımız hashtag ile kamuoyu oluşturup destek görürsek olumlu sonuç doğurmasını bekleyeceğiz.” dedi. Çavga, dün Twitter’dan hashtag açacağını duyurdu. Hashtag ismini Twitter kullanıcılarına soran Çavga, #THYBiziuçurfiyatuçurma, #THYileuzayyolculuğu, #THYsankiuzayagidiyoruz ve #THYTrabzondaTürkiyede şeklinde seçenekleri önerdi. Seçilen başlıkla ise THY’ye karşı tarife fiyatlarını indirme kampanyası başlatılacağı aktarıldı. Çavga, “Nasıl ki THY, uçağın ismini hashtag ile Maçka ismini koyarak kamuoyunun isteğini yeri getirmişse, biz de açacağımız hashtag ile kamuoyu oluşturup destek görürsek olumlu sonuç doğurmasını bekleyeceğiz. Milletvekili Mehdi Eker’in isteğini yerine getiren kurumun bizim de isteklerimizi göz önüne almasını istiyoruz. İstenince olabiliyormuş. Milletvekillerimizin, STK’larımızın tüm girişimleri sonuçsuz kalmıştır. Bu da bizi üzmüştür.” diye konuştu.

NEREDE O ESKİ UÇAK BİLETLERİ

Artık bayramlarda bile insanların memleketlerine uçak bilet fiyatlarından ötürü gelemediklerini vurgulayan Çavga, “Trabzon’dan şehir dışına giden, şehir dışından Trabzon’a gelmek isteyen yerel halk bilet fiyatlarıyla beraber mağdur oluyor. Şehir dışında yaşayan gurbetçilerimizin de bütçesini yoran bir durumla karşı karşıyayız. Turizm açısından da uygun uçak bileti satılan yerler tercih ediliyor. Bunlar da bizi olumsuz etkiliyor. Bu durumu sadece THY bağlamak da doğru değil. Özel hava yolları şirketleri uçak seferlerini Trabzon’dan kaldırdılar. Rekabetsizlik olunca haliyle bu da fiyatlara yansıyor. Bayram öncesi memleketine gelmek isteyen birisi bilet alsa bilet yok. Biz bu durumları yaz dönemleri yaşardık. Artık kışın da yaşıyoruz.” şeklinde demeç verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.