THY’ye haksızlık yapılıyor

TÜROB Karadeniz Temsilcisi Şahin, THY’yi savundu

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Karadeniz Temsilcisi ve Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü Ali Şahin, Türk Hava Yolları’na (THY) haksızlık yapıldığını söyledi. Şahin, “Yatırımlar arttıkça turist sayısı artacak sanıyoruz. Öyle bir dünya yok. Şu anda tek doğru çalışan Türk Hava Yolları. Herkes THY’yi eleştirse de bu şehre birçok uçak indiriyorlar. Ve dünya turizm şehirlerinde olduğu gibi o parametrede para alarak indiriyorlar.” dedi. Turizmin bölgesel değerlendirilmesine de değinen Şahin, “Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu’nun arz talep dengesi şaşmıştır. Bölgeye sadece Trabzon’u görmek için kimse gelmez. Buraya da gelmeli, diğer şehirleri de görmeliler.” şeklinde açıkladı.

TürkiyeOtelciler Birliği (TÜROB) Karadeniz Temsilcisi ve Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü Ali Şahin, Türk Hava Yolları’na (THY) haksızlık yapıldığını söyledi. Şahin, “Yatırımlar arttıkça turist sayısı artacak sanıyoruz. Öyle bir dünya yok. Şuanda tek doğru çalışan Türk Hava Yolları. Herkes THY’yi eleştirse de  bu şehre birçok uçak indiriyorlar. Ve dünya turizm şehirlerinde olduğu gibi o parametrede para alarak indiriyorlar.” dedi.

2019 yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulunan Şahin, yatırımların doğru yapılmadığını belirterek THY’nin eleştirilse de Trabzon’a birçok uçak indirdiğini ifade etti. Trabzon’un turizm şehri olması için ona göre fiyat belirlenmesi gerektiğine işaret eden Şahin, “Yatırımlar arttıkça turist sayısı artacak sanıyoruz. Öyle bir dünya yok. gelen turists sayısı arttıkça yatırımlar artmalı. Bu şehir bunun tersini yapıyor. Bana göre bütün yatırımlar büyük de küçük de hayal güyücüyle yaşıyorlar. Zaten yaşadıklarını artık kendileri de ifade ediyorlar. Şuanda tek doğru çalışan Türk Hava Yolları. Tek doğru, mantıklı. Şuan herkes THY’yi eleştirse de  bu şehre birçok uçak indiriyorlar. Ve dünya turizm şehirlerinde olduğu gibi o parametrede para alarak indiriyorlar. Bu şehir 50 liraya 200 liraya oda satılarak marka şehir olmaz. Bu şehir marka şehrim, turizm şehiriyim diyorsa odayı doğru paraya satmak ve hizmet sunmak zorunda. Yatırımların hepsi aynı yıl içinde olmamalı. Zamana yayarak olmalı.” diye konuştu.

TURİZM BÖLGESEL DÜŞÜNÜLMELİ

Turizmin bölgesel değerlendirilmesine de değinen Şahin, “Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu’nun arz talep dengesi şaşmıştır. Bölgeye sadece Trabzon’u görmek için kimse gelmez. Buraya da gelmeli, diğer şehirleri de görmeliler.” şeklinde açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.