TONYA SÜT'ÜN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Tonya Süt Fabrikası ile ilgili bilgilendirme toplantısı Ali Koç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Trabzon Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Salih, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cengiz Han Cora 'nın yanı sıra üyeler ve muhtarların katıldığı toplantıda fabrikanın bugüne kadarki çalışmaları ve geleceği konuşuldu. Yeni göreve başlayan kooperatif yönetimi süreç hakkında üyelere bilgi verdi ve üyelerden gelen soruları yanıtladı

BEŞEL: BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞMALIYIZ

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, burada yaptığı konuşmada, “Öncelikli olarak bu fabrikanın yeniden faaliyete geçmesini sağlayan Milletvekilimiz Sayın Salih Cora’ya çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bir teşekkür de özverili çalışmalarda bulunan yönetici arkadaşlarımıza. Biz de üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Fabrikanın bazı eksiklerini belediyeye yansıtmadan gidererek kooperatifi yeniden üretim yapılır hale getirdik. Yönetici arkadaşlarımız da sıkıntıların üstesinden gelmek için çalışıyorlar. Onlara tekrar teşekkür ediyoruz. Şu anda kooperatife az ürün geliyor. Günlük 8 ton dolayında. Bunun neticesinde talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Sütün kalitesini de artmalıyız. Vatandaş sütünü vermek için başka fabrikalara da kaçmamalı. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalıyız” dedi.

BAKİ: MİKTARI VE KALİTEYİ ARTTIRMALIYIZ

Kooperatif Başkan Vekili Yunus Tekin Baki de yaptığı konuşmada, işin karını arttırmak ve fabrikanın borçlarını ödemek için çok ciddi önlemler aldıklarını belirterek, “Mevcut gelen süte karşılık maliyeti azaltıp, karlılığımızı arttırmak için önemli yatırımlara gideceğiz. Şu anda ortalama günde 8 ton süt alımı yapıyoruz. Bunu 20 tona çıkartırsak hiçbir şekilde işçi konusunda tasarrufa gitmeden hatta ilave işçi alımı bile gerçekleştirerek üretim yapabiliriz. Süt az, talep fazla. Ürün rafta her zaman durmalı. Ürün rafa zamanında ulaştıramazsak güven azalır. Onun için ürünün miktarını ve kalitesini arttırmak zorundayız” şeklinde konuştu.

CORA: VEFA VE FEDA DÖNEMİ DEDİK VE YOLA ÇIKTIK

Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cengiz Han Cora da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Tonya halkı tarafından bizlere tevdi edilen bu kutsal ve tarihi görevi bir dakika tereddüt etmeden kabul ettik. Göreve geldiğimiz günden itibaren şeffaf bir yönetim anlayışıyla marka değerimizi eski itibarına kavuşturmak için titiz bir şekilde gece gündüz çalışıyoruz. Tonya Süt’e veda değil vefa ve feda dönemi diyerek birçok hamlede bulunduk. Göreve başladığımız anda bütün araçlarımıza borçlar nedeniyle el konulmuştu. Bugün itibariyle alanında uzman ve deneyimli bir pazarlama ekibi kurduk ve pazarlamamızı kendi ekibimizle ve almış olduğumuz araçlarımızla yapmaya başladık. Birçok kurumsal market zincirleri ile sözleşmelerimizi karlı bir şekilde revize ettiğimiz gibi ticari piyasada fiyat listemizi tek tip hale getirdik. Görevde bulunduğumuz 6 ay boyunca her ay işçi maaşlarını ve üreticiye süt paralarını ödedik. Kapasitemizin çok üzerinde işçi çalıştırmamıza rağmen, işçi çıkarmadan yolumuza devam ettik. Deyim yerinde ise iflasın eşiğindeki bir müesseseye bütün engellemelere ve engellere rağmen akılcı bir yönetim anlayışı ile az da olsa bir nefes aldırdık. Haliyle gelinen bu aşamada kimse Tonya süt fabrikasında yönetim sorunu olduğunu iddia edemez. Tonya Süt Fabrikası’nın geleceği Tonya halkının vereceği desteğe bağlıdır. Değerli ortaklarımız ürettiğimiz tüm ürünleri piyasa fiyatları üzerinde satışa arz etmekteyiz ve fabrikamıza gelen süt miktarı nedeniyle ürün yetiştirmekte zorlanıyoruz. Zira süt miktarında bir artış olmadığı sürece bütün emeklerimiz hiç olacaktır. Süt miktarının azlığı sorunu yönetimin değil tüm Tonya’nın asli ve zaruri sorunudur. Sizlerden yardım bekliyoruz. Bildiğiniz üzere Tonya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğumuz suç duyurusuna ilişkin incelemeler devam etmektedir. Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan 48 sayfalık raporda eski yöneticilerin iş ve işlemlerinde eksiklikler olmasına rağmen denetim kurulu tarafından bu işlemlere itirazda bulunulmadığı ve yöneticilerin genel kurul tarafından ibra edildiği özellikle vurgulanmıştır. Haliyle Tonya Süt’ü denetlemeyen de ibra eden de Tonyalılar’dır. Yani bir nevi bizlerde suçluyuz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.