Trabzon Barosu’ndan Nusret Yılmaz açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarından Nusret Yılmaz, Trabzon’da gözaltına alındı.Trabzon Barosu, avukat Nusret Yılmaz’ın gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada masumiyet karinesinin yok sayılarak kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya çalışıldığını ve sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Trabzon Barosu’ndan şu açıklama yapıldı: “Trabzon Barosu avukatlarından meslektaşımız Av. Nusret Yılmaz bugün gözaltına alınmıştır. Kendisine isnat edilen suç henüz resmi olarak açıklanmamışken, basında “rüşvete aracılık” iddiasıyla haberler yapılmakta ve meslektaşımız daha ifadesi dahi alınmadan kamuoyu önünde itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki; Anayasa’nın 38. maddesi ve Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca herkes, suçu sabit oluncaya kadar masumdur. Masumiyet karinesi, hukuk devletinin en temel ilkelerinden biridir. Bu ilkenin yok sayılarak meslektaşımız hakkında yargılama başlamadan hüküm verilmiş gibi yayınlar yapılması, hem kişilik haklarına hem de savunma hakkına ağır bir müdahale niteliğindedir. Trabzon Barosu olarak, yürütülecek soruşturmanın CMK’ya uygun, adil, tarafsız ve hukukun temel ilkelerine bağlı şekilde yürütülmesini talep ediyoruz. Meslektaşımızla ilgili sürecin yakından takipçisi olacağımızı, yargılama öncesinde yapılan her türlü itibarsızlaştırma girişimine karşı hukuki ve mesleki dayanışma içinde olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.