Trabzon’da uzun yıllar eğitime ve amatör spora hizmet veren duayen isim Sabri Demirkaya, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.Uzun zamandır sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve amansız hastalığa yenik düşen 77 yaşındaki Demirkaya, dün akşam saatlerinde yaşama veda etti.
Trabzon’da birçok okulda öğretmenlik ve müdürlük yapan Sabri Demirkaya, Faroz Yalıspor’da da 30 yıla aşkın yöneticilik yaptı. Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda da yaklaşık 4 dönem görev yapan Demirkaya’nın acı kaybı, eğitim ve spor camiasında büyük üzüntü yarattı.Sabri Demirkaya’ya Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenleri ve spor camiasına sabırlar diliyoruz.Demirkaya 5 Mart günü Yali Mahallesi camiindeöğle namazı müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yayımladığı mesajla üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Şehrimizin eğitim ve spor alanlarında büyük emekleri olmuş Sabri Demirkaya’nın vefat haberini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli hocamıza Yüce Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve eğitim ile spor camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”
Başkan Kaya'dan taziye mesajı:
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya taziye mesajı yayınladı.
İşte o mesaj:
"Trabzon eğitim ve spor camiasının kıymetli isimlerinden Sabri Demirkaya’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.
Sabri Hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine, eğitim ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum.
Mekanı cennet olsun."





