Trabzon'da kazan kaynıyor...

ALİ ŞÜKRÜ BEY ANIT MEZARININ AÇILIŞINA DAİR MİNİ YORUM

Trabzon Boztepe’de medfun Şehit Ali Şükrü Bey için tam 96 yıl sonra anıt mezar yaptırıldı. Neredeyse bir asır olacak. Trabzon Ali Şükrü Bey Derneği Başkanı Mehmet Akif Çolak’ın daveti üzerine programa katıldık. Programı Büyükşehir Belediyesi ve Ali Şükrü Bey Derneği ayrı ayrı organize etti ancak, Büyükşehir Belediyesi dernek yetkililerine törende konuşma hakkı vermedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, giderayak kafasına göre hareket ediyor. Parti hiyerarşisini yok sayıyor. Böyle bir törene kimseyi davet etmemiş. Ali Şükrü Bey’i TBMM’de gündeme ilk kez getiren Salih Cora bile davet edilmemiş. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç davet edilmemiş. Muhtemeldir ki, diğer vekiller ve il başkanı da davet edilmemiş ama Salih Bey de, Ahmet Metin Genç de davetli olmamalarına rağmen törene iştirak ettiler.

Boztepe’den Trabzon’u izleyen Ali Şükrü Bey’in kabrinden ne yazık ki Trabzon’un haberi yok.  Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine yaptırılan anıt mezar sade ve güzel olmuş. Yaptığı onca yanlışa rağmen Başkan Gümrükçüoğlu’nun arkasında bıraktığı böyle izler de var. Allah her şeyi en iyi bilendir. Kalplerden geçeni de yalnız O bilir.

***

İYİ PARTİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI ERKAN, NEYİ MİLLET İTTİFAKININ BAŞARISINA BAĞLADI?

Hiç kimsenin millet ittifakına oy vereceğini söylemek zorunda olmadığını belirten İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, feraset sahibi her vatandaşın sandığa gitmesini ve millet ittifakına oy vermesini istedi. Bunun vatani ve insani bir görev olduğunu kaydeden Başkan Erkan “Vakit bu iktidara yerelde bir ders verme vaktidir. Aksi halde ülkenin geleceği karanlıktır. Eğer bu ülkenin tekrar demokrasi ve hukuk devleti olması konusunda bir ihtimal varsa o da millet ittifakının başarısına bağlıdır. Ekonomik ve sosyal istikrarın adresi millet ittifakıdır. Ülkenin normalleşmesinin yolu millet ittifakıdır. 81 milyonun bin yıllık kardeşliğinin tekrar tesis edilmesi millet ittifakının kazanmasına bağlıdır” dedi.

***

İYİ PARTİLİ KUDU’DAN AK PARTİLİ DİLEKOĞLU’NA TEPKİ

İYİ Parti Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu yazılı bir açıklama yaptı. AK Parti İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu’nun açıklamalarına sert çıkan Kudu şu ifadelere yer verdi:

“Gün geçmiyor ki siyasetin mecrasından çıkan birileriyle muhatap olmak zorunda kalmayalım. İyi Parti olarak İstanbulda Trabzon Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği geceyi doğru bulmadığımızı kamuoyuyla paylaştık. İl Başkanımız Sn Azmi Kuvvetli siyasi üslubumuza yakışacak şekilde Millet İttifakı adayımız Sn Ekrem İmamoğlu'na karşı yapılan bu buluşmada kamuoyunun nabzını tutmuştur.. Akp İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu daha önce defaatle siyasi adap öğretme uğraşımıza rağmen bizi kirli siyaset zeminine çekmeye çalışmaktadır. Bu üslup ve dil, düşmandan beslenen siyaset anlayışının tezahürüdür. İmam-cemaat misali..

Biz he rzaman olduğu gibi normalleşme adına siyaset yapacağız.Kendi partilerinde yangından kurtarılmayacaklar listesine konanların yeniden parti hiyerarşisinde rol alma çabalarına alet olmayacağız. Etrafa saçılan kirli çamaşırlarını kimse bizim üzerimizden temizleyemeyecektir..

Bu millet çok iyi bilmektedir ki Barzani seviciler bize milliyetçilik dersi veremez. Enson Türk olduğunu ne zaman söylediğini unutanlar, Ne Mutlu Türküm diyemeyenler, tek marifetleri milliyetçiliği ayaklar altına almak olanlar bize milliyetçilik dersi veremez..

Dün fetö'den hediye alanlar,hocaefendi derken ağlama yarışına girenler kalkmış bizi terörle yanyana anar olmuş..Açığınız çok ve iftira ile aklanamazsınız..

Bu ülkenin daha iyi yarınları için siyaset yapıyoruz ve milletimize olan saygımızdan dolayı "ağzımızdaki baklayı çıkarmıyoruz".. Sabrımız ülkemizin selameti içindir ve bu tür tahriklere gelmeyeceğiz. Siyasetin her anlamda kalitesini yükseltmek istiyoruz, ayağımızdan asılanları da yukarı çekeceğiz” dedi.

***

CUMHURİYET CADDESİ’NDEKİ  KARGO FİRMALARI EMNİYETE SİTEM ETTİ

Dün Cumhuriyet Caddesi’ndeki kargo firmaları aradı. Emniyet müdürü yeni bir uygulama başlatmış. Sahilden merkeze çıkışta sol kulvarda park yasağı koymuş. Sağ kulvarda serbest sol kulvarda yasak. Garip olan,  kargo firmalarının tamamı sol kulvarda esnaflık yapıyor. Dün arayan bir kargo firma yetkilisi, “Böyle bir şey olabilir mi? Gelen yükü boşaltamıyoruz. Aracımıza kargo yükleyip nakledemiyoruz. Bu nasıl iş anlayamadık? Madem böyle yapacaklar, kargo firmalarını da şehir dışına bir yere nakletsinler. Biz razıyız. Şehirde trafik keşmekeş bir vaziyetteyken bu uygulamayı anlamak mümkün değil” şeklinde sitem etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.