Trabzon'da öncelik yayanın etkinliği

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla Trabzon'daVa yaya önceliği etkinliği gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığının "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmesi dolayısıyla düzenlenen etkinliğe geniş katılım sağlandı.

TRABZON’DA DÖVİZLER TAŞINDI

Trabzon'daki etkinlik, Vali İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Atatürk Alanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan protokol üyelerine yaya geçitlerinde araçları durdurarak yol veren öğrenciler,  "Öncelik hayatın", "Dikkat hayat çıkabilir" ve "Dur" yazılı dövizler taşıdı. Türkiye'nin trafik kazalarında çok sayıda can kaybı yaşadığına işaret eden Vali Ustaoğlu, bu acıların bir daha yaşanmaması adına toplum adına önemli farkındalık çalışmaları yürütüldüğünü söyledi. Ustaoğlu, tüm illerde eş zamanlı başlatılan projeyi önemsediklerini vurgulayarak, "Vatandaşımızın da bu konuda çok duyarlı olduğunu görüyoruz. Bu konuda güzel bir mesafe alındı. Vatandaşlarımız bu tür etkinliklerle daha da bilinçleniyor. Çocuklarımızın da bu işin içinde olması çok daha anlam ifade ediyor. Buradan edindikleri bilgileri aileleriyle paylaşıyorlar." diye konuştu. Etkinliğin, 13.00-15.00 saatleri arasında kent genelindeki 33 ayrı noktada yapıldığı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
JandarmaTrafikValiYayaDUR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.