Trabzon'da rüşvet operasyonu!

 Memur suçüstü yakalandı!

Trabzon Tarım ve Orman Müdürlüğüne rüşvet operasyonu… Numuneleri olumsuz çıkan peynir numunesinin, değiştirilmesi için rüşvet aldığı ileri sürülen Gıda Kontrol Görevlisi B.Ç. polis tarafından suçüstü yakalandı. B.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  Edinilen bilgiye göre olay Trabzon’un Ortahisar İlçesi Ayasofya Mahallesinde önceki gün meydana geldi.Trabzon Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bir şube müdürlüğünde Gıda Kontrol Görevlisi olarak çalışan B.Ç. ilk analiz sonucu olumsuz çıkan peynir numunesi şahit numunesinin,  değiştirilmesi için pazarlık yaptığı H.S. ürünleri firmasının sahibinden rüşvet istediği ileri sürüldü.
FİRMA SAHİBİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Firma sahibi de kontrol görevlisinin kendisinden rüşvet istediği iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

4 HAFTALIK TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP
Savcılığın talimatının ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri B.Ç.’yi 4 haftalık teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, tarafların önceki gün Ayasofya Camii yanında bulunan çay ocağında buluşulmasına karar verildi. 

SERİ NUMARALARI ALINMIŞ 80 BİN TL
Polisin yönlendirmesi ile B.Ç. ile buluşan firma sahibi, önceden seri numaraları alınan 80 bin TL’yi burada kontrol görevlisine verdi.
Yaşananları an be an fiziki takiple, takip eden polis, rüşvet aldığı ileri sürülen Kontrol Görevlisi B.Ç.’yi suçüstü yakaladı. 

TUTUKLANDI
Gözaltına alınan B.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Trabzon Adliyesi 1. Suç Ceza Hakimliğine çıkarıldı.B.Ç. görülen dava sonucunda, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DAHA ÖNCE NUMUNE ALDIĞI ÜRÜNLER DE İNCELENECEK! 

Yargılamanın ilerleyen aylarda devam edeceği bildirilirken şahsın önceki yaptığı ürün inceleme ve onayları ile ilgili de araştırma yapılacağı öğrenildi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ İDDİASI

B.Ç.’nin polisteki ilk ifadesinde ise suçunu itiraf ettiği ileri sürüldü. Şahsın, şahit numuneyi değiştirdiğini ve şahit numunenin uygunluk sonucu için firmadan 30 bin TL istediğini ancak firmanın kendisine 80 bin TL verdiğini söylediği de iddialar arasında yer aldı. 61saat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105